Red Bull X-Alps 2009Dupã sase luni de zbor cu parapanta în Nepal, Tona Coconea s-a întors în Valea Jiului pentru a-si continua antrenamentele. Tomi vrea titlul de campion la competitia extremã din Alpi care va avea startul pe 7 iulie.

Sportivul hunedorean, vicecampion în douã rânduri la Red Bul X Alps, mai are la dispozitie circa douã luni pentru a ajunge în formã maximã astfel ca la editia aniversarã Red Bull X Alps sã obtinã mult râvnita medalie de aur. Toma n-a zãbovit prea mult dupã întoarcerea din Nepal si a început în fortã antrenamentele fizice în Parâng.

Masivul care strãjuieste Petrosaniul este ideal pentru exercitii si în unele locuri este chiar mai dificil si sãlbatic decât traseul de concurs din Alpi. Parapantistul hunedorean este cel mai popular concurent al competitiei exclusiviste desfãsuratã din doi în doi ani.

Pentru a-si atinge obiectivul, Toma s-a antrenat în Nepal, unde conditiile de zbor erau ideale, dat fiind faptul cã în Europa a fost iarnã.

Toma Coconea este unul dintre putinii concurenti care participã la competitia extremã din Alpi încã de la prima editie. Startul la Red Bul X Alps este pe data de 7 iulie, iar 32 de atleti din 21 de tãri se vor întrece pentru a ameriza pe pontonul de la Monaco.

În total vor avea de strãbãtut în zbor sau pe jos 1.031 kilometri, iar competitorii vor trebui sã rãzbatã prin cele mai ostile zone din Alpi.

Maximilian Gânju