Sunt peste 500 de oameni care intenționează să lucreze la una dintre sucursalele Complexului Energetic Valea Jiului. Este nevoie de mineri, pentru că două unități miniere scot cărbune doar pe două schimburi din 4 și producția are de suferit.

Un număr de 325 de posturi ce vor fi scoase la concurs la minele din Valea Jiului, sau la termocentrala Paroșeni. Au fost eliberate odată cu plecarea din sistem a celor care au ieșit la pensie și s-au disponibilizat. La mina Lonea, sau la Lupeni, posturile sunt acoperite de salvatori, dar asta costă prea mult, așa încât administrația vrea ca angajările să aibă loc cât mai curând posibil.
„O să avem o întâlnire, cred că săptămâna viitoare, cu domnul ministru Sebastian Burduja și cu președintele CA și reprezentanții sindicatelor, în care vom cere aceste angajări. Fie ele vor fi cu 15 iulie, sau 1 august. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. I-am explicat și președintelui CA (n.r. Andrei Popa ) că ar fi mult mai bine dacă ar lucra cele două mine pe 4 schimburi și nu am mai fi obligați să facem cu programul de salvare, ținând cont că sunt niște costuri destul de mari”, a spus Eusebiu Durbacă, directorul general al CEVJ.
Directorul general al CEVJ mai spune că ar fi 500, poate 600 de oameni care și-au arătat intenția de a aplica pentru un post la Complexul Energetic Valea Jiului. Sunt posturi de mineri, ori de mașiniști, la mașina de extracție, ori posturi pentru femei, pentru că unele s-au pensionat.
De la 1 februarie 2024, sunt angajați 43 de oameni la minele din Valea Jiului.

Diana Mitrache