Se construiește în ritm alert la Aninoasa. Două șantiere sunt deschise, iar muncitorii trag tare, în timp ce oamenii care locuiesc în containere privesc încrezători cum li se ridică blocul în care vor locui. După un an de zile petrecut în container, pe terenul de sport al școlii, ori pe un teren viran de la fosta Mină Aninoasa, oamenii sunt optimiști. Au văzut fundația turnată și primele cărămizi puse la zidul blocului în care vor locui. Și muncitorii care lucrează zilnic le dau speranța că vor lăsa containerul, în care se coc acum, ori au înghețat iarna trecută, pentru un apartament în blocul nou.
Am găsit și noi un singur om pe acolo, iar acesta ne-a spus că e fericit că vede muncitorii cum îi ridică blocul. „Bucurie mare! Ne bucurăm și văd că merge bine. Așteptăm să ne mutăm. Stăm Aici de un an. Sunt adaptabil, oriunde m-aș duce”, spune unul dintre locatarii de la containere.
Lucrările au primit aviz la data de 1 aprilie, iar din 7 mai s-au apucat de lucru. Termenul final al lucrărilor este luna martie a anului viitor.
Oamenii care se vor muta sunt cei care locuiau în casele seculare care riscă să se prăbușească în orice moment și care, la cutremurele de anul trecu, au fost extrem de afectate.
Guvernul României a adoptat, în aprilie 2023, Hotărârea prin care se alocă 40 de milioane de lei pentru construirea celor 100 de apartamente din orașul Aninoasa.

Diana Mitrache