J umătate dintre hunedoreni au votat și au decis ca, majoritatea primăriilor și Consiliul Județean, să fie PSD. Emoții mari au fost la Vulcan, în Valea Jiului, unde primarul PSD a fost ales la o diferență de câteva sute de voturi de cel PNL.

Iar Primăria Deva a trecut la PSD, după 15 ani. A fost decizia celor care au ieșit la vot și au schimbat conducerile la Pui, Simeria, Geoagiu.
În Hunedoara, pentru alegerile locale au votat în total 182.322 persoane, adică 49,96 %, dintr-un total de 364.869 alegători înscriși pe liste, în timp ce pentru europarlamentare au votat 180.312 persoane, adică 49,29 la sută dintre cei 364. 947 alegători înscriși pe liste.
Laurențiu Nistor a câștigat mandatul la Consiliul Județean Hunedoara, în fața fostului prefect de Hunedoara, Călin Petru Marian. Victoria social-democraților a venit
și la Primăria din Deva,
unde liberalul Florin Oancea va lăsa fotoliul de primar lui Lucian Rus, care a deținut funcția de secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
A pierdut și primarul din Simeria, iar aici Iulius Bedea (PSD) a fost învins de fostul primar Emil Rîșteiu (PNL).
Ovidiu Vlad (PNL) a devenit primar al orașului Geoagiu, după ce l-a învins pe actualul primar Vasile Cărăguț (PSD), iar la Pui Ovidiu Ciolea PNL, l-a surclasat pe Victor Stoica de la PSD.
Diana Mitrache