Spitalul de Urgență Petroșani a demarat un proces important, scoțând la licitație un contract de amploare
pentru proiectarea și execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Modernizarea Ambulatoriilor în implementarea de
programe de screening din cadrul Spitalului de Urgență Petroșani”.

Detaliile privind implementarea acestui proiect vital se regăsesc în Documentul de Achiziție a Lucrărilor de Investiții (DALI) elaborat de SC DELTA DUMAR PROIECT S.R.L., care constituie o parte esențială a Caietului de Sarcini.
Proiectantul desemnat va furniza o serie de servicii esențiale în cadrul proiectului, inclusiv elaborarea proiectului tehnic de execuție în conformitate cu prevederile HG nr. 907/2016, care reglementează conținutul cadru al documentației tehnico-economice
aferente investițiilor publice. Execuția lucrărilor și achiziția echipamentelor va fi realizată cu strictețe conform caietului de sarcini, normativelor și legislației specifice în vigoare.
Valoarea totală a contractului este de 9.677.591 de lei, fiind finanțat din fonduri europene prin Programul Sanatate 2021-2027. Acest proiect are ca termen de finalizare 14 luni, din care 4 luni sunt alocate proiectării și 10 luni execuției lucrărilor, având un impact semnificativ în modernizarea infrastructurii medicale și în îmbunătățirea serviciilor oferite pacienților din regiunea Petroșani.
Monika BACIU