Conditiile de igienã sunt respectate la Spitalul de Urgentã din Petrosani

6Tatãl unui bãietel sustine cã Sectia Pediatrie, unde a fost internat, este plinã de purici. Tânãrul din Vulcan, Ionut Tãnase, celebru dupã ce a câstigat concursul „Dansez pentru tine”, acuzã angajatii spitalului cã i-au neglijat copilul dar si conditiile din unitatea medicalã. Conducerea unitãtii medicale respinge o parte din acuzatii si sustine cã sunt respectate conditiile de igienã în unitate.

Ionut Tãnase a pornit un adevãrat rãzboi cu Spitalul de Urgentã din Petrosani (SUP) dupã ce si-a dus bãiatul de aproape douã luni la unitatea medicalã pentru cã se simtea rãu. Copilul a fost internat si diagnosticat de medici cu infectie de cãi respiratorii si i s-a propus administrarea unui tratament cu antibiotice. Ionut sustine pe pagina sa de socializare cã, ulterior, i s-a spus cã micutul este sãnãtos si nu este nevoie de tratamentul cu antibiotice. „L-am dus pe bebe de urgentã la spital, cã am vãzut ca avea tuse, secretii nazale si respiratie un pic mai grea. La consultatie doctorul care era de gardã ne-a spus cã are început de Pneumonie si cã trebuie sã-l internam.(…) Au trecut trei zile, nu l-a mai consultat nimeni, nu interesa pe nimeni soarta lui, nu venea nimeni în vizitã decât chemat. Doamnele asistente nici mãcar nu se oboseau sã vinã si sã-i extragã secretia nazala la bebe. Am mers noi cam de câteva ori. Când au vãzut cã tot mergem, au început sã urle zicând: *îi aspir acum secretia nazalã, dar sã nu-l mai aduci toatã noaptea. La ora asta îl aduci?*. Erau ofensate cã le deranjãm având în vedere cã ele noaptea dormeau”, sustine Ionut.6-1 Conducerea Spitalului de Urgentã Petrosani spune însã cã micutul n-a fost neglijat. „În primul rând a stat în spital douã zile, deci nu avea cum sã fie neglijat timp de trei zile. S-a internat vineri si duminicã, mama a cerut externarea pe propria rãspundere dupã ce a refuzat tratamentul antibiotic conform indicatiilor medicului. Copilul a avut o infectie acutã de cãi respiratorii superioare categoric, nu stiu dacã si inferioare pentru cã nu l-am consultat eu sã pot sã spun treaba aceasta. În momentul în care i s-a pus tratament, din câte am înteles ce n-a convenit familiei este cã la solicitãri repetate si insistente vizavi de a i aspira nãsucul, i s-a aspirat dar nu cu frecventa cu care dorea familia”, a declarat, dr.Alin Vasilescu, directorul SUP.

Purici si conditii mizere

Tânãrul mai spune cã l-a revoltat atât modul cum a fost tratat el si Camelia, sotia lui, de personalul medical când cerea ajutor pentru bebelus dar si conditiile din spital. În plus a aflat cã este plin de purici în sectia unde era internat bebelusul. „Ne-au îndemnat cu mare plãcere sã-i facem bebelusului bãita în acest jeg de vanã (foto), care este plinã de microbi si nespãlatã de cinci ani. Am mai aflat cã toatã sectia este plinã de purici! Este normal ce se întâmplã? Toate aceste lucruri nu vor rãmâne asa, voi începe un mare scandal! (…) Nu mã mir cã mor o grãmadã de oameni nevinovati”, mai sustine Ionut Tãnase. Directorul spitalului infirmã existenta unei infestãri cu purici în unitatea medicalã. „Îmi pare rãu, asta este o afirmatie pe care mai si trebuie sã o demonstreze. Din punct de vedere al dezinfectiei, deratizare si tot ceea ce trebuie, se face periodic si conform prevederilor legale. Deci nu e cazul. (…) Spitalul este din 1977 si abia anul acesta am reusit sã avem contract pentru reparatia capitalã. Urmeazã sã se facã pe tot spitalul nu numai pe Pediatrie. Conditiile, într-adevãr nu sunt de lux, dar încercãm sã mentinem curãtenia ca sã nu avem pericol biologic, ca pacientii si copiii sã fie în pericol de a contracta infectii datoritã, sã zic, mizeriei în spital. Acum, aspectul lor, într-adevãr nu este grozav si la acest capitol nu am ce sã comentez, asa si este.6-2 La pediatrie, în ultimii ani, am încercat si am pus geamuri termopan pentru cã erau probleme vizavi de frig. Încercãm sã luãm mãsuri în limita fondurilor pe care le avem”,a mai declarat, Alin Vasilescu, directorul Spitalului de Urgentã Petrosani. Acesta asteaptã o plângere verbalã sau în scris din partea pãrintilor copilului pentru a demara o anchetã internã fatã de comportamentul personalului medical acuzat de Ionut Tãnase.

Maximilian Gânju

Advertisements

Un comentariu la „Conditiile de igienã sunt respectate la Spitalul de Urgentã din Petrosani

  • 4 aprilie 2015 la 19:49
    Permalink

    cum doamne iartama sa stea copii nostri in asemenea pat sa va fie rusine spitalu din petro ai praf si doctori la fel numa bani vor alt fel nu te baga in seama, si ori cum nu o sa schimbe directoru spitalului nimic poate asa de fatada sa va fie rusine ma pe ce lume traim, vii la spital bolnav si pleci mai bolnav

Comentariile sunt închise.