Mintia are viitor. Este investiția care demonstrează că atunci când există un parteneriat ferm public – privat, seriozitate, implicare și determinare lucrurile merg în direcția corectă. Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, este omul care nu doar că a crezut în această investiție, cea mai mare din România din ultimii 30 de ani, dar a și susținut prin toate pârghiile legale realizarea ei, în perioada în care a fost Prefect al județului Hunedoara.

Noua centrală electrică de la Mintia a demarat pe vremea guvernării liberale. Acum se pun practic pilonii pe baza ce se construiește de luni de zile, pas cu pas. Iar Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara, este unul dintre cei care a sprijinit și a urmărit îndeaproape realizarea acestui obiectiv investițional încă de la început, din postura de prefect al județului Hunedoara, pentru că se gândește la hunedoreni, la asigurarea bunăstării acestora.

Călin Petru Marian a fost, timp de aproape 4 ani, prefectul județului Hunedoara – reprezentantul Guvernului în teritoriu și prin prisma prerogativelor legale a urmărit îndeaproape atât modul în care s-a făcut vânzarea acestui obiectiv economic, cât și modul în care sunt respectate prevederile din contractul încheiat între părți, tocmai pentru a se asigura ca lucrurile decurg așa cum trebuie.

Astăzi suntem la momentul la care, într-un cadru oficial și în prezența conducerii Grupului Mass Holding, din care face parte investitorul strategic Mass Global Energy Rom, a avut loc prezentarea primei turbine de la noua centrală electrică de la Mintia, eveniment la care Călin Petru Marian a fost prezent în calitate de invitat al firmei care realizează investiția.

„La momentul semnării contractului poate nimeni nu credea în această investiție. Este un vis pe care mi l-am asumat, împreună cu Partidul Național Liberal și Guvernul de la acea dată, un vis care, iată, devine realitate. Un vis care pune din nou pe harta energetică a României județul Hunedoara, pune pe harta lumii județul Hunedoara, prin tot ceea ce înseamnă acest parteneriat public – privat care se întâmplă la Mintia.
Este cea mai mare investiție a României din ultimii 30 de ani, o investiție privată. Iată că unitatea prin diversitate, care este deviza Uniunii Europene, unde s-a întâlnit laolaltă un investitor din Iordania, cu un constructor din Grecia, cu muncitori din România – și vedem că tot ce se construiește aici sunt firme partenere din România – reprezintă cheia succesului. Vorbim despre crearea de locuri de muncă mai bine plătite în județul Hunedoara, români fericiți că au unde să muncească și, mai ales, stabilitate energetică, prin acest nod foarte important energetic care se realizează la Mintia. Salut și firma Siemens Energy, mulțumesc celor de la Mass Global Energy Rom pentru implicare și pentru faptul că au încredere în România să investească și toată această colaborare privată cu Guvernul României, cu instituțiile statului, duce la plus valoare, duce la dezvoltare, lucru pe care ni-l dorim noi toți”, a declarat Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

La Mintia, investiția, în valoare de peste un miliard de euro, prinde contur. Turbinele Siemens, folosite în procesul de producție, sunt fabricate în Germania, iar generatoarele vin din SUA, a precizat Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

„Ne onorăm promisiunea față de hunedoreni, consolidăm economia locală și facem pași siguri pentru independența energetică a României! Acum este evident că angajamentul pe care mi l-am asumat în exercitarea mandatului de prefect al județului Hunedoara devine realitate! A fost o onoare pentru mine să iau parte la evenimentul de prezentare a primei turbine furnizată de compania Siemens Energy și am convingerea că acest proiect va fi un real succes!”, a mai spus Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

Centrala electrică de la Mintia va fi una foarte modernă, cea mai performantă din Europa, cu o putere instalată de 1.700 MW. Noua capacitate energetică trebuie să fie finalizată până în data de 31 decembrie 2026.

Material comandat de Partidul Național Liberal Filiala Hunedoara Cod mandatar financiar 21240015. Realizat SCMBDReporter Media SRL.