Un parc nou, cel amenajat de Universitatea din Petroșani este gata de inaugurare la Petroșani. Mai sunt câteva obiecte de mobilier de adus și mici retușuri de finalizat. Vorbim despre parcul din campusul universității, care se va deschide pentru public în scurt timp.

Pe drumul ce urcă spre Universitatea din Petroșani, s-au făcut amenajări peisagistice, iar un nou parc va fi dat în folosință, în curând.
Acolo a fost tăiată vegetația, care crescuse necontrolat, a fost montată o poartă din lemn și câteva gabioane susțin acum întreaga structură. Aleile sunt și ele amenajate și s-au construit și căi de acces în zonă, cu scări. Rectorul universității spune că mai trebuie doar să aducă mobilierul și parcul va fi dat în folosință. „Mai avem câteva retușuri, dar el este, în mare, finalizat După câteva completări pe care le vom face acum, îl vom recepționa. Apoi sperăm să fie folosit de studenți, personalul universității, dar și de oamenii din Valea Jiului, ori cei care ne vizitează universitatea. Este un loc deschis pentru toți”, a spus prof univ dr ing Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani.
Parcul a luat locul unei zone ce era extrem de degradată, pe care erau crescuți arbori și arbuști, iar vegetația a fost total îndepărtată.
De altfel, la Petroșani, campusul universitar se află într-o frumoasă zonă de munte, iar copacii mari au fost lăsați pentru a crea umbră în acest parc realizat în trepte, pe o suprafață nou decopertată și amenajată peisagistic.

Diana Mitrache