Copiii care vin la Organizația Salvați Copiii au marcat Ziua Sportului printr-o manifestare în care au subliniat importanța de a avea timp liber și importanța recreației. A fost un moment numai bun pentru a ieși în aer liber și pentru a organiza diverse jocuri care au deconectat copiii de la școală și alte activități legate de aceasta.
La Petrila, de această activitate s-au ocupat Mihaela Viziteu și Adela Demian.
„Organizația Salvați Copiii, Filiala Hunedoara, prin proiectul, Și noi avem drepturi!, dorește să evidențieze dreptul la timp liber și recreere, iar cu această ocazia am marcat sportul românesc.
Potrivit Convenției ONU cu privire la drepturile copilului, în articolul 31, dreptul la timp liber este menționat astfel: Statele părți recunosc copilului dreptul la odihnă și la vacanță, dreptul de a practica activități recreative proprii vârstei sale, de a participa liber la vacanța culturală și artistică”, au precizat reprezentanții Salvați Copiii Hunedoara, filiala din orașul Petrila.
Copiii au dreptul la timp liber și joacă, potrivit vârstei sale iar, statul are obligația să se asigure că se întâmplă asta. Și cei din Petrila tocmai asta au făcut, într-o zi specială.
„Beneficiarii programelor Centrul de zi pentru copii din familii aflate în dificultate Petrila și Creștem Împreună Petrila, au marcat Ziua Sportului, celebrată anual în prima duminică din luna iunie, printr-o partidă de fotbal în curtea centrului. Tot aici, cei mici au jucat rațele și vânătorii, badmintgon, iar noi am căutat să le dezvoltăm spiritul de disciplină, răbdare, perseverența și spiritul de fair play”, au mai adăugat cei de la Organizația Salvați Copiii din Petrila.

Diana Mitrache