Înscrierile pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat au debutat luni și se vor încheia vineri, conform calendarului oficial al Ministerului Educației.
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a își vor încheia cursurile vineri. În perioada 17-19 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
Conform programului examenului de Bacalaureat, în zilele de 19 și 20 iunie se vor evalua competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.
Evaluarea competențelor digitale va avea loc în intervalul 19-21 iunie, iar între 25 și 27 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.
Pe 1 iulie va avea loc proba scrisă la Limba și literatura română, iar pe 2 iulie proba obligatorie a profilului.
Proba la alegere a profilului și specializării este programată pentru data de 4 iulie, iar pe 5 iulie elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.
Rezultatele la probele scrise vor fi afișate pe 8 iulie până la ora 12:00, iar în aceeași zi vor putea fi depuse contestații în intervalul 12:00-18:00.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe 12 iulie.
Monika BACIU