Consiliul Județean Hunedoara trebuie să fie o instituție a oamenilor, o instituție eficientă, centrată pe nevoile fiecărui cetățean. Acesta este crezul lui Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

În programul politic, în angajamentul pe care îl propune hunedorenilor, Călin Petru Marian vine cu o nouă viziune despre Consiliul Județean Hunedoara, o viziune care va aduce reformarea administrativă a acestei instituții. Practic, Consiliul Județean Hunedoara trebuie readus aproape de oameni, trebuie să răspundă nevoilor fiecărui cetățean. De asemenea, este necesară crearea unui parteneriat solid cu fiecare primărie în parte, indiferent de apartenența politică a primarului, pentru că administrația nu trebuie să aibă culoare politică, subliniază Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

„Eficientizăm și digitalizăm administrația publică județeană pentru a servi mai bine nevoile cetățenilor și vom asigura tarife corecte și transparente. Ne propunem să implementăm sisteme digitale pentru a îmbunătăți eficiența și transparența activității funcționarilor publici. Prin integrarea tehnologiilor digitale în procesele administrative, vom reduce birocrația și timpul necesar pentru soluționarea cererilor cetățenilor, asigurând în același timp o mai mare acuratețe și coerență în gestionarea informațiilor”, a explicat Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

Un alt pas important în reforma administrației publice județene de către viitorul președinte al Consiliului Județean – Călin Petru Marian, va fi implementarea unui sistem online pentru obținerea certificatului de urbanism și a autorizației de construcție.
„Această măsură va simplifica și accelera procesul de obținere a documentelor necesare pentru dezvoltarea proiectelor și va reduce considerabil numărul zilelor de așteptare pentru emiterea acestor acte, atât pentru cetățeni, cât și pentru unitățile administrativ-teritoriale”, a precizat Călin.
Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.
Dar proiectele nu se opresc aici, pentru că grija față de cetățeni a lui Călin Petru Marian nu este un slogan sec de campanie, ci un deziderat, un scop al activității sale administrative.
Unul dintre programele importante cu care vine în fața hunedorenilor vizează reducerea tarifelor la apă, canalizare și colectarea deșeurilor. Prețurile la aceste servicii sunt sufocante, după ce în ultimii 8 ani tarifele au crescut foarte mult.

„În ceea ce privește tarifele pentru serviciile publice, ne angajăm să susținem scăderea prețurilor la apă, canal și la tariful pentru colectarea gunoiului. Aceasta va fi realizată prin diminuarea redevenței la concesiunea serviciului public și prin monitorizarea riguroasă a costurilor și a eficienței operaționale ale furnizorilor de servicii. Astfel, cetățenii vor beneficia de tarife mai echitabile și mai accesibile, reflectând mai bine costurile reale ale acestor servicii. Reforma administrației publice județene și asigurarea tarifelor corecte pentru cetățeni reprezintă un angajament ferm al echipei județene liberale pentru o guvernare mai eficientă, transparentă și orientată spre nevoile comunității. Este un pas important făcut în direcția unei administrații publice moderne și responsabile, care să ofere servicii de calitate și să promoveze bunăstarea și prosperitatea pentru toți cetățenii județului”, arată Călin Petru Marian.

Alături de Călin Petru Marian – candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara și de echipa liberală de consilieri județene, viitorul se poate schimba. Hunedoara are o șansă imensă la dezvoltare, astfel încât toți cetățenii să trăiască mai bine!

Material comandat de Partidul Național Liberal Filiala Hunedoara Cod mandatar financiar 21240015. Realizat SCMBDReporter Media SRL