Tobogane, jocuri interactive, distracție și dulciuri. De asta au avut parte toți copiii din Petrila, copii care sunt în sistemul celor de la Salvați Copiii. Pentru ei, Ziua copilului a fost una specială.

Salvați Copiii este locul din Petrila unde copilăria se simte în fiecare zi. Iar de Ziua Internațională a Copilului, momentele petrecute aici au prins culoare și au fost în mișcare.
Un tobogan gonflabil a fost așezat în curte, iar asistenții de aici au organizat jocuri interactive, care i-au capturat pe cei mici cu totul.
„E foarte frumos aici, că am făcut azi multe activități și avem și un tobogan mare, pe care ne-am dat”, a spus unul dintre copiii care se amuzau în curte.
„Ne jucăm cu jucării. Azi este Ziua Copilului. Ne dăm pe tobogan”, a adăugat un altul.
Și, pentru că a fost sărbătoarea copilăriei, cei mici au intrat și în lumea basmelor, alături de actorii Teatrului dramatic I.D Sîrbu, costumați în personajele lor favorite. „Noi în fiecare zi sărbătorim copiii, dar, în special acum. Avem un tobogan gonflabil, iar teatrul de la Petroșani ne-a adus prințese și e nemaipomenit. La final, vor primi toți dulciurile binemeritate. Și, între timp, ne distrăm, dansăm și ne jucăm”, a completat Florin Popescu, director la Organizația „Salvați copiii” din Petrila.
Organizația Salvați Copiii adună la Petila, zilnic, zeci de copii din familii defavorizate, din toate cartierele orașului din estul Văii Jiului. Aici, copiii fac lecțiile, mănâncă și învață să socializeze. Iar Ziua copilului a fost, pentru toți, momentul de
bucurie și distracție în aer liber.
Diana Mitrache