6O femeie si un bãrbat  sunt autorii înselãciunilor prin telefon la care au cãzut victime douã hunedorence, înselate cu peste 15 mii de lei. Amândoi au fost identificati si retinuti la Constanta în aceastã dimineatã.

Cei doi au reusit sã însele prin telefon o femeie de 58 de ani din Aninoasa – Hunedoara, cu suma de 5000 de lei, sub pretextul cã unul dintre ei este avocat si o apãrã pe fiica ei care a comis un accident rutier tocmai în Bucuresti. Bãtrâna s-a dus la Posta Aninoasa si a virat banii, iar seara, când fiica ei s-a întors de la muncã si-a dat seama cã a fost înselatã.

Înainte de aceastã loviturã reusiserã sã pãcãleascã si o femeie din Orãstie  cu suma de 11500 de lei dupã ce i-a spus cã si fiica ei a produs un accident extrem de grav în Bucuresti si pentru cã a lovit o masinã de ambasadã, ar putea fi acuzatã de terorism. Speriatã, hunedoreanca a virat cei 11 500 de lei escrocilor, însã acestia din urmã nu s-au bucurat prea mult de bani.

La câteva zile dupã lovituri au fost prinsi de politisti tocmai la Constanta. „Dosarul de la Politia Aninoasa, cu înselãciunea *modul accident* a luat drumul Constanta.

Autorul e retinut si acum îl duce la Parchet iar apoi va ajunge la Crima Organizatã Constanta care-l va instrumenta mai departe”, a precizat, vineri, seful Politiei Aninoasa, comisarul Nicolae Airinei.

Teparii sunt si autorii cazului de la Orãstie, modul de operare fiind identic, iar probele adunate de politisti trimit tot cãtre ei.

Maximilian Gânju