10Bani pentru cã pãstreazã traditiile. Consilierii locali de la Petrosani au alocat suma de 7200 de lei unor persoane de pe raza municipiului Petrosani care duc mai departe traditiile momârlanilor.

”Consiliul local a aprobat alocarea a unei sume de bani pentru premierea celor care pãstreazã traditile momãrlãnesti în aceastã zonã, este vorba de 16 persoane din satele limitrofe municipiului Petrosani”, a declarat Nicu Tascã, purtãtorul de cuvânt al Primãriei Petrosani.

Este vorba de 16 persoane care vor beneficia de bani de la consiliul local, si anume din Dâlja Micã vor primi bani Filimon Nãtângã, Nicolae Staic. Din Lunca cei premiati sunt Ilie Nemes, Filimon Strâmb din zona Sãlãtruc si anume persoane de etnie romã este vorba de Orian Comãnescu si Marian Gutã. Din zona Aeroport cei care duc traditiile mai departe sunt Petru Ciurea si Dumitru Mucenic, iar în Dâlja Mare Ionel Corlan si Ioan Vãlvãresc iar în zona Sãlatruc este vorba de Ioan Voina si Cornel Moian si din zona Slãtinioara cei care se mândresc cu traditiile sunt Petru Gãlãtan si Filimon Vreja. Trecând în partea esticã a municipiului Petrosani si anume în zona Maleia cei care vor pimi bani sunt Petru sotângã, Ion Mucenic.

Monika BACIU