12În sãptãmâna ,,Sã stii mai multe, sã fii mai bun!” Scoala Gimnazialã ,,I. D. Sîrbu” Petrila a desfãsurat activitãti care au avut impact pozitiv asupra copiilor si a membrilor comunitãtii.

Cadrele didactice au initiat proiecte ce au oferit exemple de bune practici educationale, desfãsurând în fiecare zi activitãti plãcute si utile elevilor scolii. Programul activitãtilor a fost conceput  pe baza unor proiecte întocmite în urma consultãrii pãrintilor si a copiilor de a cãror pãrere s-a tinut cont.

Printre proiectele derulate în sãptãmâna ,,Sã stii mai multe, sã fii mai bun!” se numãrã  „Sarea-n bucate”; Pizza mesager; Diamantele si culorile pãdurii; Mai aproape de naturã;Traditii si obiceiuri locale; Interculturalitate si spiritualitate; Violenta, nu e o solutie!;Educatia rutierã-centura mea de sigurantã si Patrula Eco-Proiect National derulat în parteneriat cu CCDG PROIECTUL “Sarea-n bucate”

si-a propus ca elevii implicati sã cunoascã specificul românesc, traditiile si rãdãcinile.

12_1Fiind la cea de-a patra editie, proiectul Sarea-n bucate a reusit sã atragã tot mai multi participanti din scoalã cât si din alte judete, sã  promoveze retetele specifice în moduri creative: sub formã de poeme, liste ilustrate, pachete semipreparate, fotografii, colaje, etc.Elevii clasei I A Step by Step au vizionat  prezentarea  ppt.  realizatã de învãtãtoarea Gheban Liliana si prof. Gheban Nora  “De la bobul de grâu la pâinea caldã” si au aflat cum ajunge miraculosul bob de grâu sã fie prezent tot timpul în viata noastrã asa cum Dumnezeu ni L-a dãruit. Au vizitat apoi o brutãrie, unde au  observat transformarea fãinii în cocã cu ajutorul malaxoarelor, tãierea aluatului, modelarea acestuia pentru a obtine pâini de diferite mãrimi, etc. Colacul cel mai arãtos a fost prezentat la Simpozioniul National ,,Traditii si obiceiuri locale”.Nu putem neglija nici activitãtile eco derulate de elevii clasei I A Step by Step, precum plantarea copãceilor (un mãr si un tei), realizarea coliviilor pentru pãsãrele, completarea agendei Patrulei eco, toate fiind pe gustul celor mici. Apoi, putem trece în agendã si participarea la Festivalul Interjudetean Interculturalitate si spiritualitate cu trei cântece Oh, Susana!, Clap Your Hands! si Puisorul cafeniu  a fost apreciatã de membrii juriului care i-a clasat pe locul al II-lea în concurs. Felicitari, micutilor!!!. În urma chestionarelor aplicate la clase tuturor participantilor, activitatea de succes din acest an scolar a fost proiectul ,,Sarea-n bucate!”.Colectivul de monitorizare a programului ,, Sã stii mai multe, sã fii mai bun!”alcãtuit din: Dir. prof.Andrei Beatrice,  Dir. adj. prof. Biro Ana-Maria, prof. Gheban Liliana si prof. Stefan Natalia au apreciat întreaga activitate care a avut un impact pozitiv în rândul copiilor, pãrintilor si comunitãtii.