12O familie de doi bãtrâni din Aninoasa trãieste de azi pe mâine, în cele mai grele conditii. Oamenii nu au bani de mâncare, de întretinere si nici ajutor nu primesc.

“Sunt bolnavã si am pensie de 350 de lei. Mi-au gãsit tumoare la cap, am cu inima, am patã la plãmâni si nici nu mai stiu ce am. Bani nu am si vã spun drept cã nici mãcar pâine nu am în casã. Am fãcut o cerere de ajutor de urgentã, care are doi ani.

A venit un domn de la Deva si mi-a zis cã mi s-a aprobat si mi-a mai zis sã astept. Eu de doi ani tot astept. Nu mi-a spus cine este si de unde, stiu doar cã a venit la mine cu o doamnã de la primãrie. Sotul meu cu care stau de 35 de ani, are pensie de boalã de 500 de lei si nu am reusit sã-mi plãtesc nici datoriile la întretinere.

Am restante la curent, la apã si la chirie. Acum or zis cã ne dau afarã din case dacã nu plãtim. Dar de unde sã dau?!”, a spus Aurica Murga din Aninoasa. Ajutorul de urgentã pe care femeia l-a cerut de la primãria Aninoasa ar fi ajutat-o sã-si mai plãteascã din datoriile la întretinere.

Furnizorii, întradevãr, aproape cã o dau afarã din casã din cauza restantelor. Primarul Orasului Aninoasa, Nicolae Dunca, a afirmat cã are foarte multe astfel de cereri, doar cã nu le poate onora. Institutia este practic blocata tot din acelasi motiv, al lipsei banilor.

Luiza Andronache