12Numai ploile abãtute asupra municipiului Petrosani au salvat parcul din preajma fostei clãdiri a Postei de extinctie. Prin urmare si cuiburile de ciori din pomii din zonã au scãpat, deocamdatã, de programul care prevede „toaletarea” arborilor.

„Deocamdatã” pentru cã, dupã cum au precizat reprezentantii primãriei, actiunea va fi reluatã imediat dupã ce vremea se va îmbunãtãti.

Mai exact, în zilele urmãtoare. Asta, desi, sunt tot mai numeroase vocile cetãtenilor care se opun acestui plan de toaletare a pomilor din respectivul parc. Prin urmare, vrând-nevrând, teii si castanii (nu însã si brazii) se vor alege cu o nouã coafurã. Respectiv una apropiatã de zero care, potrivit reprezentantilor primãriei, le va oferi acestora o viatã mai lungã. „Arborii respectivi nu au fost toaletati niciodatã de când existã. Toaletarea acestora nu înseamnã cã vor dispãrea ci, din contrã, cã vor trãi mai mult. 12_1Operatiunea era mai mult decât necesarã. În plus, vom scãpa si de cuiburile de ciori. Pomii care au rãmas nu-i vom mai tãia, însã, la 5 metri ci, mai sus, pe la 10”, au precizat reprezentantii Serviciului Public pentru Administrarea Domeniului Public si Privat din cadrul Primãriei municipiului Petrosani.

Mircea Nistor