7O defectiune tehnicã la un vagon a provocat accidentul feroviar de duminicã, din zona Baru Mare. Trenul format din 25 de vagoane de marfã care ducea sare în Ungaria, apartine unui transportator feroviar privat care va suporta costurile cu reparatiile la infrastructura feroviarã.

Inspectorii feroviari spun cã s-a exclus orice altã cauzã care ar fi putut provoca deraierea, iar vagonul care a sãrit de pe linii urma sã fie ridicat de o societate de specialitate din Hunedoara. “Trenul 60382/1 apartinând unui transportator privat a avut deraierea celui de-al cincilea vagon de la semnal. Garnitura a parcurs aproape un kilometru si jumãtate cu vagonul în stare deraiatã fapt ce a produs o serie de pagube la infrastructura feroviarã. Pot sã vã spun cu certitudine de sutã la sutã cã nu este vinovãtia Companiei CFR SA. Este o problemã tehnicã la vagon, o problemã legatã de partea de rulare. Se va întocmi un dosar de cercetare si se va face o investigare, iar în urma dosarului de investigare Compania Nationalã se va îndrepta asupra vinovatilor”, a declarat, Octav Rus, sef Siguranta Feroviarã Timisoara.

7_1Norocul mecanicilor care operau locomotivele marfarului a fost cã au vãzut dâra de praf lãsatã de vagoanele sãrite de pe linie si au oprit înainte de un viaduct. Circulatia feroviarã între Simeria si Petrosani se desfãsoarã pe un singur fir, în zona accidentului, prioritate de trecere având trenurile de persoane. Reparatiile la linia feratã vor dura mai multe zile au estimat ceferistii.

Maximilian Gânju