Nu a putut si nu a vrut sã trãiascã fãrã sotia lui, cu care era cãsãtorit de ani buni. S-au cunoscut când amândoi erau doar niste adolescenti, iar divortul cerut de sotie i s-a pãrut de neconceput.

Asa cã a pus mâna pe un cutit de bucãtãrie si l-a înfipt cu putere în trupul femeii, prinsã la înghesuialã, apoi s-a spânzurat. Bãrbatul nu a tinut cont nici mãcar de faptul cã la aceastã grozãvie asistã un pui de om, copilul lor de numai 4 ani, care va rãmâne probabil traumatizat pe viatã.

3_1Municipiul Hunedoara a fost din nou îngrozit de o crimã atroce, urmatã de sinucidere. Un bãrbat si-a ucis sotia cu mai multe lovituri de cutit, iar apoi s-a sinucis, sub ochii copilului lor, de numai 4 ani. Chiar bãietelul este cel care a anuntat grozãvia. Tragedia s-a petrecut pe strada Topitorilor din municipiul Hunedoara, iar declaratiile vecinilor indicã o posibilã ceartã între cei doi, favorizatã si de faptul cã bãrbatul consumase alcool. Bãrbatul si-a iesit din minti si a înjunghiat-o pe sotia lui, în vârstã de 32 de ani, dupã care s-a spânzurat. Si totul dupã ce femeia, Mariana Zapoi, proaspãt întoarsã din  Austria, l-a anuntat cã vrea sã divorteze. Cumplitele fapte s-au petrecut s-au petrecut, din nefericire, în fata copilului lor, în vârstã de patru ani, care a iesit pe scara blocului cu hainele pãtate de sânge si le-a spus vecinilor cã “tati a omorât-o pe mami”. Îngroziti, oamenii au sunat imediat la 112 si au cerut sprijinul politiei. Au mai auzit zgomote în locuinta familiei Zapoi, dar nu si-au imaginat niciodatã o asemenea grozãvie.

13 lovituri de cutit

Femeia a fost gãsitã în dormitor, înjunghiatã cu mai multe lovituri de cutit. Sotul ei, Ovidiu Zapoi,  a fost descoperit spânzurat de o conductã pe holul locuintei. Pentru niciunul dintre ei nu s-a mai putut face nimic. “A fost un apel la 112 iar noi, când am ajuns în zonã, am gãsit-o pe femeie în dormitor, decedatã, lovitã de mai multe ori cu un cutit, iar bãrbatul era spânzurat pe holul locuintei, de o teavã de gaz. Nu am mai fãcut manevre de resuscitare pentru cã ambele victime erau deja decedate”, a declarat plutonierul Rãzvan Mihonesc, din cadrul SMURD Hunedoara.

Politistii si procurorul de caz au declansat o anchetã în acest cumplit caz. Pe corpul femeii au fost descoperite 13 lovituri de cutit, majoritatea în zona pieptului, iar victima nu a avut nicio sansã sã supravietuiascã. Criminalul a lovit cu furie, cu un cutit de bucãtãrie, pe care anchetatorii l-au gãsit murdar de sângele tinerei de 32 de ani. „Din primele cercetãri rezultã cã femeia a fost ucisã cu 13 lovituri de cutit dupã care sotul s-a spânzurat de tevile de apa caldã , pe hol, cu o sârmã, motivul presupus de noi fiind gelozia. Femeia s-ar fi întors din strãinãtate în urma cu douã zile si i-ar fi comunicat cã sotului cã si-a gãsit pe altcineva si ca doreste sã divorteze”, a declarat  procurorul criminalist Iulian Avram de la Parchetul de pe lângã Tribunalul Hunedoara. Scena crimei era tulburãtoare si peste tot erau urme de sânge, dar nici un bilet de adio. “Sunt urme de sânge si s-a gãsit cutitul cu care a înjunghiat-o de 13 ori înainte de a se sinucide. Nu este niciun bilet. Tot interiorul apartamentului este rãvãsit”, a mai spus procurorul Avram.

Familia mai are un bãiat, de 13 ani, dar acesta nu se afla acasã când a fost comisã crima, urmatã de sinucidere. Acum, minorii au rãmas în grija bunicii lor, iar copilul de patru ani urmeazã sã fie consiliat

psihologic si sã furnizeze, pe cât posibil, informatii despre cum s-au petrecut faptele, el fiind singurul martor al acestei nenorociri. Ancheta a fost preluatã de procurorii hunedoreni.

Carmen Cosman