Î n Petroșani a demarat sesiunea de preluare a cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței și suplimentului pentru energie. Cei care pot beneficia de aceste ajutoare trebuie să aibe venituri de până la 1.386 de lei, pe membru de familie, sau 2.053 de lei, în cazul persoanelor singure.

Ajutorul de încălzire se acordă diferențiat, în funcție de venitul pe membru de familie sau al persoanei singure, iar cerereile sunt deja primite la Petroșani, la ghișeu.
Factura poate avea compensarea de până la – 250 lei/lună – pentru gaze naturale, 500 lei/lună – pentru energie electrică, ori 320 lei/lună – pentru combustibili solizi și/sau petrolieri.
Pe lângă ajutorul de încălzire a locuinței, familiile și persoane singure cu venituri mici pot beneficia de un supliment, în sumă fixă, acordat lunar, pe tot parcursul anului, în funcție de sursele de energie utilizate, astfel:
– 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică
– 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale
– 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri
– sau 70 lei/lună, dacă oamenii se încălzesc doar cu energie electrică.
Dosarul trebuie să cuprindă documente privind componenţa familiei, – documente privind veniturile realizate (adeverințe care vor cuprinde salariul net din luna anterioară depunerii cererii precum şi alte
drepturi salariale cum ar fi bonuri de masa, prime.,
ori cupon /extras de cont /mandat poștal pentru
veniturile din șomaj, indemnizații, pensii, dar și o copie după factură de plată pentru energie electrică sau gaze naturale.
Diana Mitrache