7Deficit de personal în administratiile locale din Valea Jiului. Zilele trecute, vicepremierul României, Liviu Dragnea a declarat cã în urmãtoarele luni în administratia publicã angajãrile se vor face 1 la 1.

Adicã la o persoanã plecatã se va putea face o angajare. Pânã acum, angajãrile în sistemul public se realizau pe baza schemei 1 la 7, adicã la 7 persoane plecate din sistem se putea încadra o singurã persoanã. Edilii din Valea Jiului vãd cu ochi buni aceastã nouã initiativã.

”Avem deficit de personal vom vedea în momentul în care va apãrea în normativ. Nu am fãcut un calcul efectiv pentru câti oameni am mai avea nevoie însã cu sigurantã nu vom putea angaja câti oameni avem nevoie pentru cã bugetul nu ne permite acest lucru”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Cele mai mari probleme în ceea ce priveste personalul sunt în cadrul Serviciului Public pentru Administrarea Domeniului Public si Privat al municipiului Petrosani.

”Deficitul cel mai mare este la SPADPP, politia localã am aflat cã are un deficit de 50 de oameni dar bugetul nu ne permite sã angajãm mai multi oameni”, a mai spus sursa citatã.

ªi la Vulcan, mai multi angajati din sistemul public au pãrãsit sistemul. Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, considerã cã angajãrile de 1 la 1 ar reduce deficitul de personal.

”Au plecat oameni, noi am dori sã se facã nu unu la unu sã ne dea acele avize pentru persoanele care nu au fost angajate în primãrie pe posturi unice si acest lucru l-am cerut, sperãm cã se va aproba si dupã aceea dacã cumva pleacã o persoanã sã angajãm alta. Noi suntem cu un deficit de personal la primãria Vulcan si cred cã ar fi bine sã de-a drumul la aceste angajãri si unu la unu”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Domeniul deficitar la Vulcan în ceea ce priveste numãrul angajatilor este Politia Localã.

”Este un deficit destul de mare, 60 de persoane la Municipiul Vulcan. În primul rând la Politia Localã lipsesc 8 oameni care dacã ar fi ar putea sã facã ordine în oras putin mai multã”, a mai precizat Ile.

În toate administratiile din Valea Jiului se înregistreazã un deficit de personal. Toate administratiile locale functioneazã la o schemã subdimensionatã datoritã ordonantei ”Boc” care a prevãzut angajãri de 1 la 7.

Monika BACIU