Consiliul Județean Hunedoara a fost gazda evenimentului național de lansare a „Campaniei de promovare a serviciilor sociale specializate pentru victimele violenței de gen”. Evenimentul, organizat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), cu sprijinul UNICEF România, s-a bucurat de prezența Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cuba, E.S. doamna Déborah Leticia Ojeda Valedón, și a doamnei Mercy A. Igyor-Uzer, Consilier 1 în cadrul Ambasadei Republicii Federale Nigeria, în calitate de invitați speciali și vorbitori.
În cadrul evenimentului, au susținut intervenții ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, reprezentanta UNICEF în România, Anna Riatti, dar și alte oficialități angrenate în prevenirea și combaterea violenței împotriva fetelor și femeilor și a violenței domestice sosiți din mai multe județe ale țării.
„Suntem onorați să găzduim în județul Hunedoara lansarea „Campaniei de promovare a serviciilor sociale specializate pentru victimele violenței de gen”, un eveniment organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Fetelor. Sper ca din discuțiile care se poartă astăzi, aici, să se desprindă soluții concrete pe care împreună să le punem în aplicare. Aș vrea, în primul rând, să vă mulțumesc pentru sprijinul acordat până acum, iar prin această colaborare bună pe care o avem să putem ajuta cât mai multe fete și femei aflate în situații critice. Actele de violență de orice tip comise împotriva fetelor și femeilor fără tragerea la răspundere a agresorilor reprezintă o încălcare a drepturilor omului, sunt forme de discriminare care în zilele noastre nu ar mai trebui tolerate”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.
Vorbitorii au punctat pașii concreți care s-au făcut până acum în combaterea violenței împotriva femeilor, prin armonizarea legislației naționale cu prevederilor Convenției de la Istanbul, precum și direcțiile în care trebuie acționat pentru ca fetele și femeile să beneficieze de egalitate de șanse la școală, la locul de muncă și în cadrul comunității din care fac parte, să fie implicate în deciziile la nivel local care le privesc direct și să fie protejate împotriva violenței de orice tip.