Ce medici consultă aici?Unitatea medicală de la Vulcan va primi în curând acreditarea. Este părerea celor din primărie, care au investit în aparatură și reabilitarea
spitalului, dar care au adus și medici. Așa că aici pot fi făcute mai multe consultații, despre care toți cei din Valea Jiului ar trebui să știe.
Unitatea medicală de la Vulcan ar urma să obțină gradul IV, în urma acreditării. Spitalul nu mai are acreditare din anul 2019.
În 2013, unitatea medicală era încadrată în categoria „Spital acreditat cu nivel de încredere ridicată”, conform Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor, dar, astăzi evaluările le face Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate. De atunci, însă, au fost făcute aici investiții, primarul fiind de părere că acum va fi acreditat conform standardelor în vigoare și nu închis, așa cum se preconiza anterior.
„Ne-am propus ca acest s
pital să fie acreditat, chiar dacă dorea transformarea lui într-un centru pentru persoanele
vârstnice. Noi am făcut toate demersurile pentru acreditare și am și avut deja vizita la spital. Noi am prezentat docuemntele, personalul s-a prezentat
impecabil, așa cum am înțeles, iar majoritatea cerințelor au fost satisfăcute. Așa că avem încredere că vom primi
acreditarea. Mai așteptăm doar să vină confirmarea”, a spus Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.
Unitatea medicală de la Vulcan are mai mulți medici specialiști aici, unde a fost și prima secție de infecțioase de la noi, pe timpul pandemiei.
„Noi avem secții, compartimente. Conduceera a încercat să aducă cât mai mulți doctori. Este lipsă de medici, dar am vrut să aducem cât mai mulți. La acest moment avem inclusiv oncolog. Pe lângă celelalte cum este: obstetrică-ginecologie, dermatologie, pneumoftiziologie, urologie, chirurgie plastică, pentru intervenții mai mici, până vom deschide compartimentul de chirurgie, așa cum ne dorim. Se știe că ținta noastră a fost să înființăm secția de terapie intensivă, iar asta am reușit. Acum, după acreditare, vrem să deschidem un compartiment de chirurgie. Avem și ortopedia, care ar putea folosi acest compartiment. La fel și urologia. Avem diabetologie, oftamolog foarte bun, la Vulcan și radiologie, sau fizioterapie, unde avem și internări. Am adus și un cadriolog bun la Vulcan”, a mai precizat primarul Merișanu.
Aproape un milion de lei a fost alocat de la buget pentru reabilitarea secție de Terapie Intensivă și deja a fost folosită pe perioada pandemiei. În Ambulatoriu, sunt 13 milioane de lei care vor fi investiți în reabilitarea tuturor cabinetelor.
Diana Mitrache