Taie în carne vie la Spitalul Vulcan / Medicul sirian va fi concediat de noua conducere

Mãsuri pentru reducerea cheltuielilor la Spitalul municipal Vulcan. Noua structurã de conducere a spitalului din Vulcan taie în carne vie cheltuielile.

”Pentru redresarea spitalului punem în practicã mãsurile luate de consiliul de administratie din luna februarie, actionãm în acest sens, am sprijinul deplin atât al consiliului local cât si al domnului primar si se pare cã asa usor spitalul functioneazã si se poate si mai bine”, a declarat managerul Spitalului municipal Vulcan, Cristina Baleia.

Personal în concediu fãrã platã

2_1La Spitalul municipal din Vulcan au fost angajate în anul 2011 persoanele care si-au pierdut locurile de muncã la spitalul din Petrila. 7 persoane au fost atunci detasate la Vulcan, însã fãrã a li se asigura veniturile. Astfel, spitalul a fost nevoit sã sutinã aceste persoane din bugetul propriu. Pânã acum! Asta pentru cã cei din conducerea unitãtii medicale au trimis aceste persoane în concediu fãrã platã pânã când se va deschide sectia externã la Petrila, sectie apartinând Spitalului de Urgentã din Petrosani.

”Am luat mãsurile impuse de consiliul de administratie, personalului de la Petrila le-am spus cã trebuie sã-si ia concediu fãrã salar pentru cã în baza adresei de la DSP ei vor avea prioritate la angajarea în spital, dacã cineva nu doreste acest lucru poate sã-si

de-a demisia dar asta este obtiunea angajatului si nu a noastrã. Noi am spus forma legalã, am discutat cu DSP este acea scrisoare de acolo venitã si în acea bazã femeile au înteles si si-au bãgat concediu fãrã salar pânã când se va deschide sectia de la Petrila”, a declarat Cristina Baleia.

Medici pusi pe liber

Trei medici care pânã acum au activat la Spitalul din Vulcan se aflã în preaviz. Este vorba de medicul sirian urolog si de doi medici stomatologi. Celor doi din urmã li s-au restructurat posturile pe considerente economice, iar în ceea ce îl priveste pe medicul sirian acesta nu avea specializarea corespunzãtoare postului pe care a fost încadrat.

”Sunt medicii de la stomatologie si medicul urolog. Noi avem sectie de chirurgie iar medicul sirian care avea specializare de urolog a fost încadrat ca chirurg, lucru care din punctul meu de vedere nu a fost bine”, a mai precizat sursa citatã.

Sporuri acordate la limitã

Noua structurã de conducere a unitãtii medicale din Vulcan a renuntat si la sporuri. Mai exact, sporul de conditii acordat personalului este la limitã.

”În baza legi 284 la propunerea managerului Mateescu Mariana si a consiliului de administratie au analizat aceastã situatie si am hotãrât sã mergem cu sporurile de conditii de 1% tocmai în idea de a le mentine, iar dupã ce vom scãpa de datoria uriasã pe care am preluat-o sã începem sã crestem acest procent”, a mai precizat managerul spitalului din Vulcan.

Investitii realizate de primãrie

În ceea ce priveste investitiile la spitalul municipal din Vulcan acestea vor fi realizate cu sprijinul administratiei locale.

”Pentru partea de investitii vom fi ajutati de primãrie noi vom ajunge sã ne plãtim datoria si sã facem investitii în acest spital pentru cã acest spital trebuie sã reziste”, a mai precizat Cristina Baleia

Datoriile spitalului municipal din Vulcan sunt uriase. Unitatea sanitarã are datorii atât cãtre furnizori cât si la bugetul de stat. În urma discutiilor dintre purtate între reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara, cei ai Casei de Asigurãri de Sãnãtate si administratia publicã, unitatea medicalã trebuie sã reducã din toate cheltuielile inutile.

Monika BACIU

Un comentariu la „Taie în carne vie la Spitalul Vulcan / Medicul sirian va fi concediat de noua conducere

  • 28 martie 2013 la 07:23
    Permalink

    Doamana manager al spitalului, ai carente mari in domeniul managementului. Se vede ca esti numita politic si atat. Ce management e asta, dai afara medici specialisti si nu renunti la posturile administrative. Cred ca in urma acestei actiuni nu mai vine nici un medic specialist la spitalul Vulcan, poate vine Dr Mengele. Domnu Ile ai nimerit managementul la spitalul Vulcan de ai fugarit toti medicii cu managementul politic ce l-ai numit. Adevarul e ca sunteti JALNICI ! Apropo domnu primar care este mapa profesionala a doamnei manager a spitalului si ce realizari renumite are ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.