“Nu abandonati Valea Jiului si locuitorii acesteia!”

Monica Iacob Ridzi s-a adresat public, în calitate de deputat de Valea Jiului, premierului, ministrilor si parlamentarilor. Asta pentru a le cere sã nu abandoneze Valea Jiului.

1_1În scrisoarea sa, Monica Iacob Ridzi a relatat cã „în fata tristei constatãri cã, dupã ce si-au atins scopul si au ajuns la putere, actualii guvernanti demonstreazã cã au uitat definitiv de Valea Jiului si problemele oamenilor din aceastã zonã, mã fac purtãtorul de cuvânt al locuitorilor din Colegiul meu si vã spun: “Nu abandonati Valea Jiului!””.

Monica Iacob Ridzi a mai punctat si faptul cã „din pãcate, cu fiecare zi ce trece, constatãm cu totii o nepãsare crasã a actualei guvernãri fatã de Valea Jiului si locuitorii acesteia. Dupã un an si jumãtate de guvernare USL, toate proiectele începute în Valea Jiului pentru dezvoltarea zonei si crearea de locuri de muncã au fost abandonate”.

În scrisoare se aratã cã « Din rãspunsurile ministrilor Cabinetului Ponta la întrebãrile si interpelãrile pe care le-am adresat în ultima perioadã, cât si din declaratiile publice ale acestora, constat cã, atunci când vine vorba despre orice subiect legat de Valea Jiului, rãspunsul nu este decât cã ,,nu este o prioritate’’ sau cã ,,nu sunt prevãzute sume pentru finantare’’. Constat cã, de fapt, cuvântul de ordine pentru oamenii din aceastã regiune este, în opinia actualului guvern, unul singur: ,,Nimic pentru Valea Jiului, nimic

pentru locuitorii acesteia !’’

Nu as vrea nici mãcar sã mã gândesc la faptul cã atitudinea Guvernului Ponta fatã de locuitorii Vãii Jiului este încã o reactie la nefericitele mineriade, din a cãror manipulare acesti oameni au avut atât de mult de suferit, pe nedrept, în ultimele douã decenii ».

Deputatul de Valea Jiului mai spune cã «Cei de dinaintea dumneavoastrã au înteles cã responsabilitatea guvernãrii este o responsabilitate asumatã în fata cetãtenilor, a nevoilor din comunitãtile locale si nu a intereselor politice si au actionat ca atare. Asa se face cã, în perioada respectivã, în Valea Jiului, numai în cele 3 localitãti din Colegiul pe care-l reprezint eu în Camera Deputatilor, de la bugetul de stat au fost alocati nu mai putin decât 505.920.000.000 de lei vechi! Cu acesti bani au fost realizate investitii în infrastructura localã de transport, în modernizarea retelelor de utilitãti, în modernizarea scolilor si spitalelor, în constructia de grãdinite, de sãli de sport, de blocuri ANL si au fost începute lucrãri la constructia singurei piscine scolare din Valea Jiului precum si la amenajarea domeniului schiabil din Parâng. Iar toate aceste investitii au însemnat locuri de muncã pentru locuitorii Vãii Jiului, retineti!, într-o perioadã a apogeului crizei economice si financiare din România!».

Diana Mitrache

3 comentarii la „“Nu abandonati Valea Jiului si locuitorii acesteia!”

 • 27 martie 2013 la 00:28
  Permalink

  Nu mai faceti valuri doamna Ritzi.Noua locuitorilor si mai ales noua fraierilor care am votat USL ne este bine.Suntem mandrii ca avem senator psd-ist tanar si linistit in parlament,care este si ditamai secretar pe la senat si peria de scame a lui Ponta si nu e de ici de colo sa ajungi asa sus.Platim pentru faptul ca sotiorul dvs a fost ales de petrosaneni primar si este pdl-ist,platim si pentru ca dvs ati obtinut un mandat nou de parlamentar ,mov de data asta si suspecta ca a-ti fi dat cu labuta prin oala cu smantana,platim si pentru ca un fost psd-ist acum mov ca si dvs a ajuns senator dar are fata de parvenit.Deci va spuneam ca nu mai putem de bine .Ce conteaza ca se moare de foame in Valea Jiului si ca totul sa dus de rapa.Sfatul meu pentru dvs ar fi sa faceti loby in Anglia si Germania minerilor din Vale ,sa fie acceptati la munca la ei.Singurul meu regret e ca nu vom urca in Parang cu telegondola lui madam Udrea si nu o sa mai fie nevoie de taiat panglici. Eu unul ard de nerabdare sa-l votez pe Crin presedinte si sa-i atrag atentia ca in Vale sunt inca multi care iubesc USL-ul. Multi al naibi, dar ce conteaza ca suntem mai ales prosti.

  Răspunde
 • 27 martie 2013 la 08:07
  Permalink

  Ai pierdut notiunea timpului!”Dupa un an si jumatate de guvernare USL”.Ai uitat ca atunci erau PDL-istii tai la guvernare,sau poate crezi ca am uitat!Cat te mai preocupai de soarta Vaii cand bagai mana la borcanul cu miere de la Ministerul Turismului,cand taiai banii bugetarilor,cand guvernarea PDL inchidea spitale,iar acum te lauzi ca te preocupa soarta VAII JIULUI.Nu ti-e rusine,sau nu cunosti sentimentul?Tupeu,fariseism,populism tipic pentru tine.

  Răspunde
 • 27 martie 2013 la 09:41
  Permalink

  USL (PSD-PNL)a tradat valea jiului desi noi am votat tot timpul cu PSD-ul dar ei cand au venit la guvernare au uitat de noi asa cum au facut si in perioada 2000-2004.Victor Ponta aloca bani publici doar judetului Gorj.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.