M iercuri, 2 august 2023, s-a „dat” primul fluier în sezonul fotbalistic 2023-2024. A început fotbalul, oficial, în România cu Faza I din cadrul Cupei României, ediția a 86-a.

Retezatul Hațeg -Jiul Petroșani 0-17
D ebut al Jiului în Cupa României, cu cel mai mare scor din istoria rezultatelor oficiale,
17-0 CU RETEZATUL!
Ce s-ar mai putea adăuga la un astfel de scor, 17-0 (!?) pentru echipa învingătoare?
Echipa lui Boroncoi și Militaru n-a avut milă de încropita echipă a Hațegului, total bulversată după retragerea din Liga a III-a. Jiul Petroșani a tratat însă jocul cu seriozitate maximă, creând unele faze care i-au încântat pe cei aproape 300 de spectatori. Și oricum ați lua-o, tu Retezatul Hațeg nu te poți prezenta în halul acesta la un meci oficial.
Practic, Jiul a exersat toate schemele, ieșindu-i absolut orice.
Jiul a folosit aproape tot lotul. A început meciul cu: M. Popescu-Jurcuț, Istrate, June, Dănăilă, Lovas, Paliu, Geangălă, Pencea, Andy Stancu, Gașpar. După pauză au mai jucat: G. Iorgulescu, R. Sandu, D. Fage, Velici și Ciubotariu. Cele 17 goluri au fost marcate de Gașpar (3), Istrate (3), Iorgulescu (3), Geangălă (3), June, Jurcuț, Paliu, Velici și Ciubotariu, fiecare câte un gol.
Următorul joc în Cupa României va avea loc pe 9 august a.c.
La finalul meciului, antrenorul secund al Jiului, Damian Militaru, a declarat: „Desigur, am întâlnit o echipă fără veleități, dar noi am tratat meciul cu toată seriozitatea. Important este în această etapă de timp că ne consolidăm o echipă și că reușim să formăm un grup, având foarte mulți jucători noi. Ne dorim să mergem cât mai departe în această competiție”.