Neajunsurile cu care se confruntă conducătorii instituțiilor publice locale și județene au fost prezentate minis­trului Dezvoltării, Adrian Ioan Veștea.

Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, a ridicat câteva probleme cu care autoritățile județene se confruntă, dar este optimist că vizita ministrului a fost una benefică pentru județul nostru. ”Administrația locală și județeană se confruntă cu o serie de probleme care au fost dezbătute la Deva, în prezența domnului Adrian Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Mă bucur că noul ministru provine din administrație, având o experiență de aproape 20 de ani ca primar și președinte de consiliu județean. Asta ne dă speranțe că activitatea administrației locale poate fi îmbunătățită cu sprijin de la nivel guvernamental. Am ridicat câteva probleme cu care ne confruntăm și am solicitat sprijin pentru rezolvarea acestora. Prima se referă la administrarea cetăților dacice, trecute în 2020 de la Ministerul Culturii în proprietatea CJ Hunedoara, pentru care nu au fost transferate și posturile necesare administrării acestor monumente. A doua problemă se referă la reducerea posturilor neocupate în administrație. Susțin acest demers, dar atrag atenția că, în sistemul sanitar, sunt posturi neocupate care nu pot fi eliminate! Sunt posturi de medici, asistenți medicali, infirmieri și personal necesar desfășurării activității în condiții optime! De asemenea, am atras atenția că unitățile administrativ-teritoriale care au
contractat proiecte cu finanțare nerambursabilă se confruntă cu dificultăți în asigurarea cofinanțării.
Îi felicit pe primarii care au câștigat noi proiecte care vizează extinderea rețelelor de alimentare cu gaz-metan, dar și pe cei trei care au semnat noi contracte de execuție pentru proiecte finanțate prin Compania Națională de Investiții”, arată Laurențiu Nistor președintele Consiliului Județean Hunedoara.
Monika BACIU