Francisc Nemeth are 50 de ani de când face fotografii de excepție, peste 1000 fiind premiate în expoziții internaționale. Expune la Petroșani, în prima zi a manifestărilor
dedicate zilelor municipiului și publicul este invitat la vernisajul de la Sala de Marmură a primăriei, vineri, de la ora 16.00.

O expoziție impresionantă poate fi văzută la Petroșani, iar artistul promite că în sală vor fi și protagoniștii din fotografi. Le-a grupat sub genericul „Nuanțele pasiunii”, iar acesta este cel de al doilea popas al fotografiilor. Printre chipuri cunoscute, ori oamenii adunați la Drumul Crucii de la Straja, am găsit un cadru prins în secunde de aparatul fotografului, care impresionează în mopd excepțional. Un nor, ce pare o creatură extraterestră, privește de sus Crucea din Straja, așa că am întrebat artistul cum a găsit cadrul. „Natura are spectacolul ei. Trebuie să fii acolo, în clipa abună. Trecusem de tunelul cu sfinți din Straja, urcam spre cabana veche. Și m-am uitat pe cer și imediat am fotografiat. Apoi am făcut câțiva pași, să iau alt cadru, mai bun, credeam eu, dar nu am mai putut. E de secunde. E secretul unei fotografii în natură”, a spus Frnacisc Nemeth, artistul fotograf.
Artistul Francisc Nemeth are 8 decenii de viață și un impresionat palmares de fotografii premiate. A surprins chipuri, expresii, cum îi place să spună, locuri importante și spectaculoase și le-a grupat acum îbntr-un album, așa că vineri, de la ora 16,00, puteți să îi fiți alături. „Este a doua expozție, din seria celor trei care marchează o jumătate de secoldin activitatea în arta fotografică a distinsului maestru Francisc Nemeth, probabil cel mai titrat artist fotografic al județului nostru și, desigur, unul dintre cei mai valoroși din România. Doar dacă parcurgem fotografiile de pe simeză, pentru că am ales 30, din peste 1000 de fotografii premiate la saloanele internaționale din cariera lui, ne dăm seama că este o expoziție legendară”, a spus Tiberiu Vințan, editor al albumului fotografic.
Artistul va aduce, la vernisaj, o bună parte dintre cei ce i-au pozat, așa că nu ratați să îl cunoașteți, să îi vedeți imaginile surprinse în secunda potrivită și să vă bucurați de locuri de lângă noi.
Diana Mitrache