U n control derulat de funcționarii municipalității Lupeni s-a
soldat cu o plângere penală și trimiterea în judecată a unui localnic. Acesta a ridicat fără autorizație de construcție un imobil în stațiunea din vestul Văii Jiului, a fost somat și obligat să oprească lucrările, dar și să demoleze ce a construit ilegal.

Construcția era a fiicei sale, dar el s-a ocupat de lucrări și a recunoscut acest lucru luând vina în totalitate asupra sa. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani l-au trimis în judecată pe bărbat pentru infracţiunea de
continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente potrivit legii.
” Din conţinutul plângerii, reiese faptul că, în cursul anului 2019, numita a început şi continuat în ritm alert o serie de lucrări pentru construirea unui imobil de dimensiuni considerabile (peste 180 m.p.), fără ca în prealabil să fi obţinut autorizaţie de construire, situat în staţiunea montană Straja. A fost somată de mai multe ori să sisteze lucrările, aceasta a continuat edificarea construcţiei.
La data de 21.10.2019, numita a fost sancţionată contravenţional de către Primăria Municipiului Lupeni, conform procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei nr.1/21.10.2019, cu amendă de 50.000 lei, iar ca măsură complementară, s-a dispus demolarea construcţiei, cu readucerea terenului la starea iniţială. (…) Judecătoria Petroșani a dispus sistarea de îndată a lucrărilor de construcţie – casă de vacanţă (…) până la soluţionarea dosarului civil (acest din urmă dosar vizând plângerea împotriva sancțiunii contravenționale dispusă la data de 21.10.2019 – nefiind soluționat până în prezent). Fiind audiat, inculpatul a precizat că el personal s-a ocupat de construirea imobilului fără să fi obţinut, în prealabil, autorizaţie de construire de la Primăria Municipiului Lupeni. Inculpatul a relevat faptul că știa despre sancționarea contravențională a fiicei sale în care s-a dispus și demolarea construcției edificate și, de asemenea, avea cunoştinţă de hotărârea instanţei din luna noiembrie 2020, prin care s-a dispus sistarea lucrărilor, însă acesta a continuat executarea construcţiei”, se arată în dosar. Procurorii au cerut judecătorului de cameră preliminară să dispună începerea judecății în cauză. Instanța a constată că actul de sesizare al instanţei este legal şi complet întocmit, fiind descrisă fapta concretă pe care procurorul înţelege să o reţină în sarcina inculpatului, astfel că a dispus începerea judecăţii.