Direcția de Sănătate Publică Hunedoara vine cu recomandări prețioase despre cum trebuie să ne comportăm în aceste zile toride. După o lungă perioadă de timp în care razele de soare nu și-au făcut simțite prezența, odată cu venirea verii avem tendința de a ne expune la soare timp îndelungat și uităm de efectele negative ale radiațiilor ultraviolete.

”O unitate internațională standard de măsurare a intensității radiațiilor UV la suprafața Pământului și se calculează ținându-se cont de concentrația stratului de ozon, localizarea geografică, poziția
soarelui, etc. Scopul calculării acestuia este de a informa populația pentru a se proteja de efectul posibil nociv al expunerii la radiații UV.
Scara indicelui UV se întinde de la 0 la 11+, în funcție de condițiile atmosferice. Cu cât indicele este mai mare, cu atât mai repede radiațiile UV pot cauza leziuni la nivelul pielii neprotejate. O altă modalitate simplă de a spune cât de mult suntem expuși la radiațiile UV este aceea de a vă uita la umbra dumneavoastră: dacă umbra este mai mare decât dumneavoastră, expunerea la radiațiile UV este mică; dacă umbra este mai mică decât dumneavoastră, expunerea la radiațiile UV este mai mare”, arată DSP Hunedoara.
Monika BACIU