Situație absolut inedită pe șoseaua care trece prin  Valea Cernei din vestul Văii Jiului și care leagă Câmpul lui Neag – Hunedoara de Herculane – Caraș Severin. Sunt 200 de oameni care au pornit acolo cu 100 de mașini de epocă, pentru a ajunge pe unul dintre aeroporturile din județul vecin.
Sunt blocați din cauza unor bolovani care au căzut pe șosea, spun salvamontiștii și a aluviunilor care s-au format după o ploaie torențială. „Este o coloană de 100 de mașini de epocă. Voiau să traverseze acest pas din Valea Jiului de vest spre Cerna, în dorința de a campa pe aeroportul din Caransebeș. E vorba de niște vehicule de epocă funcționale. S-au blocat pe undeva pe traseu din cauza căderilor de stânci. Au plecat 3 echipe de salvamontiști din 3 județe în sprijinul celor 200 de oameni care sunt acolo. Presupunem că nu e vorba despre victime, doar că sunt blocați și trebuie ajutați”, a declarat Ovidiu Bodean, șeful Salvamont Hunedoara. Salvamontiștii apreciază că acesta este „cel mai ciudat caz primit vreodată de echipele Salvamont”.

Salvamortiștii s-au dus în zona respectivă, iar traseul lor se va intersecta din lateral cu coloana de mașini ce se întinde pe  aproximativ 30  de km și vor încerca să intervină în caz ca se anunță vreun eveniment cu victime.

Diana Mitrache

sursa foto IGAv si Salvamont