L a final de campionat, 2022-2023, echipa de fotbal Minerul Lupeni a fost cea mai bine clasată echipă dintre cele din Valea Jiului, fiind pe locul 2 în Liga a IV –a Hunedoara și finalistă în faza județeană a Cupei României. I-am abordat pe acest subiect (și nu numai….) pe antrenorul echipei, Dan Voicu și pe jucătorul Dan Belei.

Reporter: Cum ați aprecia revenirea Lupeniului în „tabelul fotbalului” după o secetă de câțiva ani?
Dan Voicu: Peste așteptări, cu implicarea tuturor, conducători și jucători. A fost un an bun, public a fost alături de noi, asta ne-a ținut în priză pe tot parcursul campionatului.
Dan Belei: Da și eu spun la fel. Majoritatea jucătorilor ne cunoaștem, am jucat împreună la Vulcan, la Hercules Lupeni, s-a văzut la relațiile de joc de teren.
Reporter: Este meritorie victoria totală, campionat-Cupă a Gloriei Geoagiu, putea Lupeniul mai mult?
D. Voicu: A fost puțin apăsător că nu aveam dreprul de promovare, dar ne-am făcut bine treaba. Da, eu spun că Gloria Geoagiu a meritat titlul și Cupa, au fost mai buni. Însă, cu un amendament. Dacă nu am fi avut trei componenți de bază în Final Four, I. Roșian, Bănceanu, Băcăran, altfel ar fi arătat clasamentul final…..
D. Belei: Da, au fost perioade cu multe accidentări. Chiar și eu, apoi Ciorâia sau Șilip au lipsit o vreme. Cu lotul mereu valid, am fi putut câștiga campionatul.
Reporter: Ați avut o perioadă cu 11 etape fără gol primit, fără înfrângere (etapele 3-12), dar în Final Four lucrurile au stat mai rău….
D. Voicu: este exact ce subliniam mai sus: accidentările. Am fost o echipă disciplinată, nu am avut nici un cartonaș roșu. Tot greul l-au dus „veteranii” peste 30 de ani, la un moment dat a apărut oboseala. Toate astea ne-au prins pe picior greșit în Final Four și în finala Cupei și nu s-a reușit mai mult.
D. Belei: Din cauza accidentărilor, a trebuit să improvizăm. Eu am jucat fundaș și atacant, am marcat 7 goluri. Dar atât s-a putut….
Reporter: Păi, garda tânără?
Dan Voicu: Sub așteptări. I-am pierdut pe parcurs pe Glăvan sau Maria, pot spune că Ovidiu Iepure (12 goluri marcate) a fost surpriza plăcută, Mândreci și el, un randament bun, raze de speranțe cu Ilinca, H. Moldovan, Udvar. În rest, nu prea vine nimic dinspre juniorii U.19. Au început cu entuziasm, s-au pierdut pe parcurs. Căutăm soluții în această vară, eu sunt ferm convins că Minerul Lupeni va fi o forță în viitor.
D. Belei: Eu la 36 de ani am încă multă dorință să joc. Mi-aș dori și de la cei tineri o mai mare implicare, la anul dorim neapărat locul 1.
Reporter: Cum va fi sezonul următor?
D.Voicu: Rămân cu plăcere la acest grup de care m-am atașat. Apoi, din 2023, voi mai vedea…. Îmi doresc enorm să ne atingem obiectivul, acela de a readuce Lupeniul pe scena divizionară Națională.
D. Belei: Și eu mi-aș dori după trei finale de Cupă ratate, să fie un alt deznodământ! Ne-am călit în acest an, cu ceva întăriri cred că vom reuși în sezonul viitor să ne atingem obiectivul, în primul rând, câștigarea campionatului.

GENU TUTU