B locul din Aninoasa în care ar trebui mutați locuitorii din celebrul Cartier Vulculești, aflat pe marginea DN 66A, trebuia să fie gata în 13 iunie 2023. Fatidică zi, pentru că asocierea celor două firme, care a preluat lucrarea în 2018, abia a ridicat la roșu construcția. 60 de oameni ar fi trebuit să intre în casă nouă, însă, de anul trecut, nimeni nu a mai lucrat nimic.

60 de luni. Atât avea constructorul timp să ridice blocul, dar nu a fost așa. Banii au venit pe rând, câte puțini și acum, de anul trecut, nimeni nu a mai văzut pe aici vreun muncitor. „De anul trecut nu a venit nimeni pe aici. Au lucrat, dar anul ăsta, nimeni. Eu stau lângă și văd. Nu mai lucrează. Dar sunt frumoase locuințele, dacă vor fi gata vreodată”, a spus o femeie, care locuiește într-o casă improvizată, aflată lângă viitorul bloc.
Constructorii sunt Masa Adrigela și Zona D, dar abia acum primarul din Aninoasa spune că a primit toată suma restamntă, ca să finalizeze lucrarea. Și, Nicolae Dunca se arată optimist de această dată.
„Este blocul cu 60 de apartamente și săptămâna trecută am semnat contractul de finanțare. Până acum, se semna pe o anumită sumă. Ne dădea, anual Ministerul Dezvoltări, câte 10-15 miliarde (n.r. lei vechi). De data aceasta, prin HG am primit toți banii pentru cât mai e de executat 5 milioane de lei”, spune Nicolae Dunca, primarul orașului Aninoasa.
Acum, după atâția ani, primarul afirmă că și oamenii se arată încântați să se mute în noile locuințele, deși, mai sunt și nemulțumiți, printre cei care stau la Cartierul de Cartoane, cum a fost numit cândva acest loc. Cei mai mulți stau și acum în construcții improvizate, din lemn și cărămidă, iar viața lor a fost mereu împărțită între marfarele care aduceau în stația de lângă ei vagoanele cu cărbuni pe care le prădau. Acum nici asta nu se mai întâmplă, pentru că CEH a renunțat la transportul pe calea ferată. „În
proporție de peste 90% vor să se mute, pentru că sunt condiții decente. Nu le prea place zona, că zic că îi marginalizăm. Acolo sunt multe familii bune, e o zonă pe malul apei, asfalt au, loc de joacă pentru copii vom face și o să fie extraordinar. Constructorii, având acum banii, doar poftă de muncă să aibă, ca să termine la timp contractul”, a mai adăugat primarul Dunca.
La timp, ar fi însemnat luna iunie 2023. Dar primarul speră ca anul acesta să fie gata blocul.
Diana Mitrache