A pa Serv intră in rândul societăților care caută să reducă poluarea. Firma a achiziționat o mașină electrică, pe care o încarcă la stația de panouri solare de la Dănuțoni și cu care transportă personalul din stațiile de tratare de la Taia la Valea de Pești . Economia se simte deja
la buget.

Apa Serv a cumpărat o mașină electrică cu 33 de mii de euro, iar ea va fi încărcată în parcul fotovoltaic ce a fost recent montat în zona stației de epurare de la Dănuțoni. Parcul produce energie, iar pentru Apa Serv asta înseamnă că reduce și poluarea și face și economii. „Exploatăm această energie verde prin achiziționarea acestei mașini electrice, care funcționează independent, prin încărcarea cu energie produsă de panourile solare. Aici va fi o stație de încărcare și mai avem în plan să mai achiziționăm încă o mașină”, a declarat Florin Ciucur, șef Departamentul Exploatare din cadrulApa Serv Valea Jiului.
Investiția în parcul fotovoltaic a fost făcută cu fonduri proprii și a costat Apa Serv suma de 120.000 de lei, iar ca să acopere întreg necesarul de energie, societatea se folosește și de microhidrocentrale, dar și de sistemul de co-generare, dat de biomasă, la Dănuțoni. Iar asta înseamnă o economie. Și tot economie fac și cu mașina electrică.
„Aici avem un parc fotovoltaic de putere de 40 kW, unde putem, la capacitate maximă, să încărcăm 5 astfel de mașini. Deocamdată avem una și avem în plan o a doua, care va înlocui o mașină clasică, una care face la noi 10.000 de km pe lună. Deci, protejăm și mediul, iar costurile de exploatare ale societății scad și ele corespunzător. Amortizarea panourilor este în 15 ani, dar mașina, având în vedere că noi cheltuiam peste o tonă de motorină pe lună, în 3 ani de zile o amortizăm, că nu are nevoie de piese, consumabile. Ea va duce personalu de la Taia la Valea de Pești, două drumuri pe zi”, a mai spus Florin Ciucur.
Mașina poate duce personalul din stațiile de tratare la locul de muncă, dar poate transporta și diverse piese, ori utialje necesare.
Diana Mitrache