M uzee cu profil minier, ori muzee dedicate unor oameni și personaje sunt câteva dintre obiectivele pe care le puteți vizita la Noaptea Muzeelor, sâmbătă. Vor fi deschise și nu ratați că de la Petrila, la Petroșani, sunt cel puțin 6 obiective majore.

Unul dintre cele mai căutate obiective, la Noaptea Muzeelor, va fi, cu siguranță, Muzeul Mineritului. Aici există un program de vizitare până după miezul nopții de sâmbătă și sunt așteptați mulți vizitatori, mai ales că, în ultima lună, muzeul a atras un record absolut de oameni care vrut să știe câte ceva despre istoria minerilor din bazinul Văii Jiului. „Programul este de la ora 17,00 până la ora 23,00, ultimul tur, așa încât și duminică să putem deschide, în condiții optime, muzeul pentru vizitare. Noi sperăm că muzeul va fi vizitat de mulți. Pentru că anul acesta, chiar în luna martie, muzeul nostru a înregistrat un număr-record de vizitatori, aproape 900 într-o lună. Este un record, pentru că suntem, totuși, unul mic și nu ne comparăm cu cele mari”, a spus Marian Boboc, director Muzeul Mineritului Petroșani.
Iar la Noaptea Muzeelor, în Petroșani, puteți vizita Muzeul Momârlanilor, pe Slătinioara, ori Muzeul Instalatorului, un loc plin de umor, realizat în stilul propriu al artistului Ion Barbu. Muzeul se află în centrul municipiului Petroșani, lângă Casa de Cultură a Studenților.
Și tot Ion Barbu are la Petrila Muzeul Mamei, un obiectiv realizat în chiar casa celei care l-a născut pe artist.
La Petrila, pe platforma fostei exploatări mineire, care și ea poate fi vizitată, există și Muzeul Salvatorului Minier, un muzeu dedicat celor care au salvat viețile minerilor, ori celor care au pierit în evenimente tragice în subteran.
Diana Mitrache