B anii au fost aprobați de la Guvern, dar lucrările încă nu încep. Vorbim despre blocurile de la Aninoasa, din care au fost evacuați oamenii și care, ca să fie renovate, trebuie mai întâi să aștepte câteva proiecte. Așa că cei din primărie asta fac acum.
Trebuie un proiect de urbanism zonal, un studiu de fezabilitate și abia apoi vor fi scoase la licitație lucrările la blocurile din orașul Aninoasa. Asta ne spune primarul, care, după ce a fost aprobată HG pentru Aninoasa, a început să lucreze la fiecare detaliu necesar, pentru că oamenii mutați în containere, ca și cei care încă stau în casele distruse de timp, așteaptă să fie în siguranță.
„Lucrările efectiv de construcție o să le începem în 30-45 de zile, cam așa, întrucât trebuie să pregătim actele necesare pentru construcția și demolarea imobilelor afectate. Noi, acum, lucrăm la Planul de Urbanism Zonal (PUZ), pe zona respectivă, la un studiu de fezabilitate pentru blocurile pe care le vom construim, apoi va fi o licitație restrânsă pentru atribuirea constructorului și ne apucăm de treabă”, a spus Nicolae Dunca, primarul orașului Aninoasa.
Potrivit Hotărârii de Guvern, „din expertizele făcute rezultă că toate cele 20 de imobile se încadrează în clasa de risc seismic II şi necesită măsuri de consolidare urgente pentru a nu pune viața locatarilor în pericol.
O parte a locuitorilor stă în casele modulare aduse la primărie și în perimetrul fostei mine Aninoasa, iar acolo se vor muta sigur, pe
rând, toți cei care stau în imobilele respective, atunci când acestea vor fi consolidate.
Diana Mitrache