7_siteUn bãrbat a fost cãutat de pompieri tot week/endul care a trecut în apele Jiului de Vest la Lupeni. Omul nu mai are sanse sã fie gãsit în viatã, din cauza apelor învolburate.

Bãrbatul a încercat sã traverseze un pod peste Jiul de Vest si, cel mai probabil s-a dezechilibrat. Cei care l-au vãzut cã alunecã au sunat la 112 si au chemat în ajutor pompierii. Acestia s-au chinuit ore bune sã dea de bãrbat, însã, nu l-au gãsit. „Apelul la 112 a fost primit în jurul orei 17,40, iar cineva ne-a semnalat cã un bãrbat a alunecat peste pod si a cãzut în apã. Jiul este foarte mare din cauza precipitatiilor din ultimele zile, dar pompierii vor rãmâne sã îl caute”, spune plutonierul major Pavel Mati, de la detasamentul de Pompieri din Petrosani.

Martorii incidentului spun cã omul s-a dezechilibrat, a alunecat si apoi s-ar fi putut lovi de un bolovan. Asta cred si cei care îl cautã. „Podetul era acoperit cu zãpadã si sunt urme în zãpadã din care rezultã cã omul a alunecat si a cãzut peste balustrada care nu are vreun grilaj de protectie. Jos este un bolovan mare si cel mai probabil s-a lovit la cap în cãdere si a fost luat de apã”, a mai adãugat Pavel Mati.

Podetul pe care bãrbatul încerca sã îl traverseze nu este o cale des utilizatã de trecãtori, dar sunt oameni în zona Cartierului Brãbãteni care aleg acest traseu pentru a scurta drumul.

Diana Mitrache