A ngajații ocoalelor silvice din județ pregătesc deja campaniile de împăduriri. La Ocolul Silvic Orăștie au demarat lucrările de pregătire a campaniei de împăduriri: scosul puiețior din pepinieră, transportul puiețior forestieri și depozitarea lor la ghețar, unde se păstrează în condiții optime până când vor fi plantați.

În această campanie de împăduriri vor fi plantați un număr de 7500 de puieți forestieri (molid, larice, gorun) pe o suprafață de 1.53 hectare, din care 0.65 ha reprezintă împăduriri integrale pe toată suprafața, iar pe 0.88 ha se vor executa lucrări de completări pentru plantațiile din anii precedenți.
Acțiunea de împădurire organizată de Romsilva presupune plantarea și/sau regenerarea pădurilor din România. Aceasta implică următoarele mai multe etape, și anume identificarea terenurilor potrivite pentru împădurire: Romsilva identifică terenurile care sunt potrivite pentru împădurire, luând în considerare condițiile climatice, tipul solului și alte caracteristici.
Producția de răsaduri: Romsilva produce răsadurile necesare pentru împădurire. Acestea sunt crescute în pepiniere și apoi transportate pe terenurile de împădurire.
Plantarea răsadurilor: Romsilva plantează răsadurile în zonele identificate pentru împădurire. Acest proces poate fi realizat manual sau cu ajutorul unor echipamente speciale.
îngrijirea pădurilor: După plantare, pădurile trebuie îngrijite pentru a se asigura că cresc bine și sănătos. Acest proces include udarea, fertilizarea și protejarea pădurilor de dăunători și alte amenințări.
Monitorizarea pădurilor: Romsilva monitorizează pădurile împădurite pentru a se asigura că acestea se dezvoltă în mod corespunzător și că nu sunt afectate de
factori de stres, cum ar fi seceta sau infestarea cu dăunători.
Scopul acțiunii de împădurire organizată este de a crește suprafața pădurilor din România și de a îmbunătăți calitatea mediului înconjurător.
s