Zâne cu rochii din saci de gunoi, voici cu săbii din materiale reciclabile, roboți din carton, cu coifuri din PET-uri și fetițe îmbrăcate în flori au urcat pe scenaă, ca să se prezinte. E perioada dedicată ecologiei și luptei pentru un mediu mai curat, așa că fiecare și-a creat un scenariu propriu, un personaj propriu și a îmbrăcat un costum unic, realizat din materiale reciclabile. Sunt copiii de la Școala I.D Sîrbu din Petrila.
„Noi suntem aici ca să vorbim despre salvarea planetei. Orice om poate ajuta să nu mai fie poluare și să avem un mediu sănătos. Noi suntem pregătiți să reciclăm, iar costumele noastre spun asta. Băieții din clasa mea vor face un dans despre apă, că este și ea importantă și noi putem contribui”, a spus un băiețel
costumat pentru dansul apei.Iar un altul, costumat în robot din carton mi-a zis că el vrea să arate cum un roboțel de carton, poate salva lumea: „Sunt Cătălin și sunt robot azi. Vreau să vă spun să fiți creativi și să salvăm planeta”.
„Eu am o rochie din pungi de plastic și sunt o zâna florilor. Am folosit pentru rochie pungi de gunoi, roz și mov, m-am inspirat de pe net și așa a ieșit costumul”, mi-a spus o altă fetiță.
„Dintr-un sac de rafie, am făcut o rochie și azi sunt și eu zână”, a spus o altă fetiță. Iar un băiețel avea un costum din hârtie, care părea să îl ducă spre lumea medicală. Asta, în timp ce un alt coleg al lui avea o cască din hârtie și părea a fi cosmonaut.
Toți au urcat pe scenă și și-au spus povestea lor cu care vor să salveze planeta de poluare. „A fost Ecoparada primăverii la noi, la Școala I.D Sîrbu din Petrila, cu ocazia Săptămânii verzi și face parte dintr-un proiect județean mai vechi. Scopul este clar, acela de a conștientiza schimbările
climatice și nevoia de acțiune a oamenilor și, mai ales, implicarea copiilor în toate acestea”, a spus și Bianca Popescu, profesoara care a deschis parada.
Copiii au cântat, au dansat, au spus povești despre ecologie și s-au îndemnat să fie, pe viitor, mai atenți la poluare.
Diana Mitrache