B ărbatul de 41 de ani care a căzut de la 8 m înălțime, de pe acoperișul Primăriei din Hunedoara a murit. Așa că ITM a demarat ancheta proprie, iar acum inspectorii de muncă așteaptă de la firma constructoare toate documentele.

Este dificil, însă,
pentru că omul nu avea forme legale și acum pare și mai greu să fie
descurcate ițele birocrației, pentru că martorii nu vor să facă declarații.
Accidentul, însă, este unul deosebit de grav.
Muncitorul a fost transportat cu un
elicopter la Timișoara, diagnosticul fiind unul extrem de grav, după ce s-a prăbușit în gol de pe acoperișul clădirii primăriei, aflată în
reabilitare. Dar, după mai multe zile de agonie, omul și-a peirdut viața. Inspectorii ITM spun că ancheta a fost preluată de ei și că este una extrem de dificilă. „Nu sunt convins că toate documentele vor ajunge la noi, pentru că e o problemă mai complicată, având în vedere că lucrătorul nu avea contract individual de muncă, iar unii dintre martorii de la fața locului deocam,dată refuză să dea declarații și alte documente, îmcercăm cu poliția de la Covasna și Inspectoratul de Muncă de la Covasna să obținem documentele, ca să finalizăm în timp util cercetarea evenimentului”, a spus Florin Bozdog, inspector șef ITM Hunedoara.
Accidentul a avut loc în 2 martie, iar în urma complicațiilor care au apărut la nivelul plămânilor, în data de 14 martie, la ora 19,30, omul a decedat. Și, din acel moment, cercetarea evenimentului a fost preluată de ITM Hunedoara. Urmează ca, în 15 zile, dacă inspectorii vor obține toate documentele necesare, vor înainta dosarul spre avizare la Inspecția Muncii.
Peste 150 de mii de lei a dat ITM amenzi firmei din Covasna, acolo unde lucra muncitorul care a căzut de pe acoperișul primăriei din Hunedoara. Niciun muncitor nu avea forme legale și toți munceau la negru.
Diana Mitrache