Petrila, nominalizatã în Biroul Forumului European pentru Interculturalitate

Sãraci, dar sclipitori-bogati în spirit, tintesc sus, foarte sus si reusesc: Ionel Zmãu, fondatorul Asociatiei ”Les amis de la France” Petrila, propus membru al Forumul European pentru Diversitate si Interculturalitate – Cognac, Franta.

În anul 2012, în Cognac, Franta, a avut loc seminarul cu tema „Multiculturalismul si lucrul social în contextul euro-mediteranean: cum sã asociem tinerii si familiile de origine strãinã?  La respectivul seminar au participat tineri si lucrãtori de tineret din Franta, România, Italia, Portugalia, Maroc, Tunisia, Algeria si Egipt. România a fost reprezentatã de Ionel Zmãu, presedintele fondator al Asociatiei Culturale Les Amis de la France – Petrila, si prof. Daniela Ciontescu – membru al Asociatiei.

Cu acel prilej a luat nastere Forumul European pentru Diversitate si Interculturalitate (FEDI). Au urmat colaborãri cu asociatii de gen din Franta si Ambasada Frantei la Bucuresti, specializãri, proiecte ale Asociatiei din Petrila, care au situat-o printre membrele cele mai valoroase si ca urmare, Ionel Zmãu, ca reprezentant al Asociatiei petrilene a fost propus sã facã parte din biroul de conducere al FEDI.

La urmãtoarea sesiune a platformei internationale FEDI, ce va avea loc în perioada 25-31 martie 2013, Ionel Zmãu va reprezenta din nou Petrila, Valea Jiului si România, alãturi de alte 30 de asociatii din Europa.

Ileana Firtulescu

Advertisements