Ziua femeii este o adevărată bucurie, dar puțini sunt cei care ajung și la mamele singure. Unele sunt uitate, altele își duc singure povara, însă, copiii de la Grădinița Samariteanul
din Petroșani au un proiect special pentru ele. Le duc
flori și le confecționează, cu mânuțele lor, felicitări.

Nu toate mamele au copiii alături, ori un sprijin pe care să se bazeze și, de Ziua Internațională a Femeii ele sunt în atenția celor mici. Noi i-am găsit la grădiniță, acolo unde făceau felicitări și fiecare ne-a vorbit despre mama lui, desigur. Au descris-o cum au știut ei mai bine, iar noi i-am încurajat să o facă.
Și, dacă la serbare au ajuns mămicile și au aplaudat, cele
singure vor fi vizitate acasă.
„Grădinița noastră are un proiect pe care îl desfășurăm tot anul. Se numește „Și eu vreau să ajut”, iar în cadrul acestuia, luna aceasta avem acțiunea pentru mamele singure. Împreună cu copiii, am făcut o felicitare, pe care o vor dărui unei mame
singure”, a spus Ana Maria Iulinszki, educatoare la Grădinița Samariteanul din Petroșani.
Fiecare copil, sau mama lui, știe o altă mamă, acum singură, așa că acest proiect îi implică și pe copii și pe educatori și pe părinți, dar scopul este unul singur: să nu uităm că există mame singure!.
„În fiecare an, în luna martie, facem felicitări pentru mame
singure. Copiii, cu mămicile,
pun o floare și o ciocolată și nouă ne trimit poza, ca să ave dovada că au îndeplinit această sarcină și au dat cadou unei mame singure. Întotdeauna am primit feedback emoțional, pentru că puțini se gândesc la ele”, a spus și Alina Todeciu, educatoare a aceeași grădiniță.
În 7 martie, toți copiii realizau felicitări, cu gândul la mamele și bunicile lor, iar pentru serbare aveau pregătite poezii și cântecele.
Diana Mitrache