S tandul unde sunt verificate periodic apometrele va fi redeschis. Este o perioadă în care se recalibrează aparatura, iar apoi, cei care vor să vadă dacă repartitoarele lor de costuri merg bine, pot face o verificare aici. De altfel, procedura este valabilă o dată la 7 ani.
Până în primăvară sunt estimate lucrările prin care se recalibrează standul de la PetroȘani, acolo unde puteți să duceți apometrele.
Asta spun cei de la Apa Serv, care îi îndrumă pe abonații la siatemul de alimentare cu apă potabilă să apeleze la astfel de servicii, atunci când aparatura de măsură nu este depășită moral și fizic. Asta, pentru că acum, costul verificării este apropiat de cel al unui aparat nou, performant și care nu va da erori.
„Noi sperăm că în maxim o lună acest laborator va fi funcțional, dar, până atunci, există o altă variantă. Ca
de fiecare dată, există
posibilitatea de cumpăra un apometru nou, sau,
pentru că nu funcționează laboratorul nostru, mergem cu o medie a consumului, așa încât să nu influențăm foarte mult facturarea. Apometrul nou costă 60-70 de lei, iar verificarea costă 50 de lei. Dacă apometrul este expirat, noi nu mai luăm taxa”, a declarat Cristian Ionică, managerul SC Apa Serv Valea Jiului.
Laboratorul trebuie
reautorizat anual, de o firmă autorizată la nivel național. Celor care au apometre vechi li se recomandă unul nou, așa încât să nu fie diferențe prea mari între repartitorul de cost din casă și cel principal.
Diana Mitrache