Cursa pentru alegerea echipei de conducere a PSD Petrosani se desfãsoarã în conditii obisnuite pentru cei care au capul pe umeri si asociazã competitia cu democratia, iar pentru cei cârcotasi, pãtimasi si înversunati înseamnã rãzboi în toatã regula.

Marti, la sediul PSD Petrosani, a avut loc sedinta Biroului executiv al organizatiei municipale, sedintã care a avut ca scop organizarea alegerilor conducerii partidului. Mai multi doritori si-au fãcut campanie în interior, altii au încercat sã-si contureze o echipã mai ”discret”, adicã taberele s-au format ca în orice organizatie vie. Comentarii existã la adresa vechii conduceri, la adresa eventualilor candidati cu sanse de câstig, la adresa unui coleg sau altul care sustine o tabãrã sau alta.

Deci cursa pentru alegeri se desfãsoarã în conditii obisnuite pentru cei care au capul pe umeri si recunosc cã asta este democratia si normalitatea, dar pentru unii patima si înversunarea este prilej de a-si dezgoli ”calitãtile”.

S-a stabilit cu acest prilej cã doritorii la functiile de presedinte, vicepresedinti, secretar, trezorier si membrii îsi pot depune candidaturile pânã mati seara, 12 martie, pentru ca pânã în ziua alegerilor, 16 martie 2013, sã poatã fi fãcutã toatã organizarea, respectiv tipãrirea listelor, a buletinelor de vot si a întocmirii documentelor în conformitate cu legile referitoare la acest gen de  scrutin.

Se pare cã înscrierile pentru candidaturi au început imediat dupã sedinta biroului executiv, iar aceste alegeri ar putea aduce nume noi, oameni mai activi, cu spirit de echipã la conducere a PSD Petrosani, sau dimpotrivã. Pentru cã în majoritatea partidelor, inclusiv la nivel national, existã încetãtenitã ideea cã brand-ul unui nume sau altul, cã respectivii candidati au ocupat la viata lor functii, sau chiar au o pregãtire solidã, sunt suficiente pentru a fi un adevãrat lider. Este valabilã si ”viceversa” – oricine poate face politicã, ceea ce este corect. Dar nu poate fi lider…

Acesta pare a fi motivul pentru care România are o clasã politicã… brownianã.

Ileana Firtulescu