S pitalul din Vulcan urmează să fie acreditat, iar comisia va ajunge la această unitate medicală pentru
reevaluare în aprilie. Totuși, primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, spune că ar vrea să fie amânată vizita,
pentru că încă se lucrează la ambulatoriu, iar acesta a fost un punct important în ecuația acreditării unității medicale.

Unitatea medicală de la Vulcan ar urma să obțină gradul IV, în urma acreditării. Spitalul nu mai are acreditare din anul 2019.
În 2013, unitatea medicală era încadrată în categoria „Spital acreditat cu nivel de încredere ridicată”, conform Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor, dar, astăzi evaluările le face Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, iar la ultima evaluare, spitalul nu a reușit să obțină
acreditarea.
La data de 12 iunie 2019 a fost emisă lista unităților medicale care au cerut acreditarea, iar DSP susținea că ar trebui parcurse câteva etape, unele fiind deja parcurse, altele în curs. Iar la vizita din aprilie, lucrările de reabilitare nu vor fi gata.
„Din punctul nostru de vedere, toate punctele care au fost sesizate de comisie, au fost rezolvate. Singura problemă, ca să zic așa, este la Ambulatoriu. Asta, pentru că acolo este în desfășurare un proiect european de 13 milioane de lei, care se va finaliza în acest an, dar până la finalul anului. E clar că aceasta este o condiție neîndeplinită, pentru că efectiv se lucrează acum, dar eu sper să se înțeleagă că va fi gata la finele
anului și atunci vor fi îndeplinite condițiile. Ori vom încerca o amânare a acreditării, ori vom cere să țină cont de lucrări, pentru că acestea sunt evidențiate foarte bine pe proiectul tehnic”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.
Aproape un milion de lei a fost alocat de la buget pentru reabili­tarea secție de Terapie Intensivă și deja a fost folosită pe perioada pandemiei. În Ambulatoriu, sunt 13 milioane de lei care vor fi investiți în reabilitarea tuturor cabinetelor.
Diana Mitrache