S tațiile de tratare ale societății de apă și canalizare din Valea Jiului care în acest moment se află în lucrări de reabilitare au fost au putut fi testate în condiții de funcționare ridicată având în vedere precipitațiile care au căzut în ultima perioadă de timp.
Stația de la Taia este finalizată în proporție de 99,9% iar acest lucru s-a văzut. Chiar dacă au existat turbidități crescute iar volumul de apă care a intrat în stație a fost unul foarte mare, investițiile făcute au dat roade.
La Stația Zănoaga au exista moment cănd aceasta nu a fost funcțională iar atunci s-a luat decizia de a suplimenta apa potabilă din sursele stațiilor de la Valea de Pești, de la Jieț și Taia.
”Stația Taia este deja finalizată în proporție de 99,9% iar acum se află în testele care se fac înainte de finalizarea tuturor lucrărilor. A funcționat foarte bine mai ales că am avut și turbidități și de 300 -500 grade NTU în condițiile în care o
turbiditate normal este de 10-15 grade NTU. Stația de la Zănoaga în momentul în care nu a putut fi funcțională am putut suplimenta atât din stația de la Valea de Pești cât și din stația de la Jieț și Taia astfel încât Cartierul Aeroport să nu sufere din cauza lipsei apei potabile. Restricții de apă nu au existat, doar scăderi de presiune iar reclamații am avut doar de la două blocuri de pe Strada Independenței dar problemele au fost remediate în scurt timp”, a declarat Cristian Ionică
directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.
Reprezentanții societății de apă și canalizare din Valea Jiului spun că sunt în permanență în alertă pentru că aceste coduri de precipitații nu s-au termitat iar ei trebuie să asigure o bună funcționare a apei potabile pe tot parcursul Văii Jiului.
Monika BACIU