Botgros este cercetat de ofiterii IPJ

11_siteCercetarea de delapidare de fonduri în cazul fostului primar de la Aninoasa, Ilie Botgros, se face acum la judet de cãtre ofiterii din cadrul IPJ Hunedoara.

În prima fazã, dosarul care continea plângerea actualului edil, Nicolae Dunca, a fost la Parchetul Petrosani, dupã care a ajuns la Politia Aninoasa, iar de aici a fost transferat direct la IPJ. “Dosarul a fost preluat de cãtre Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ, iar în momentul de fatã ne aflãm în faza actelor premergãtoare, practic vorbim de stabilirea cu exactitate a stãrii de fapt, verificãm acuzatiile aduse în acea sesizare, iar în mãsura în care acestea se vor dovedi a fi întemeiate, se vor lua mãsurile care sunt legale”, ne-a declarat Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt IPJ Hunedoara. În data de 31 ianuarie 2013, primarul Orasului Aninoasa, Nicolae Dunca, a depus la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Petrosani o plângere penalã, fãcând ca obiect infractiunea de delapidare.  Vizat este fostul edil, Ilie, Botgros, care a fost primar 20 de ani, dar care acum este angajat drept maistru la Mina Petrila, dupã ce a pierdut alegerile. Aceasta este prima reclamatie de acest fel care i se aduce lui Botgros. “ Eu nu am avut plângeri pe la DNA sau Pachet cât am fost primar, vreme de 20 de ani. Aceasta este prima”, a spus Ilie Botgros. Dacã totusi, se va dovedi cã a bãgat mâna în conturile primãriei, pe lângã aspectul penal al faptei, el va trebui sã returneze toti bani pânã la ultimul leu.

Luiza Andronache

Advertisements

Un comentariu la „Botgros este cercetat de ofiterii IPJ

  • 8 martie 2013 la 09:53
    Permalink

    se va verifica starea de fapt,se vor verifica documente,se vor audia martorii,se vor aduce experti care sa-si dea cu parerea,se vor „ridica” de la primarie o alta serie de acte,se va face un timp mult caz pe „cestiune”,amicii si inamicii lui botgros se vor „duela” in argumente pro si contra,mass-media va avea un mic subiect de „tocat”,apoi incet-incetisor lucrurile vor intra pe fagasul normal.adicatelea a fost o furtuna intr-un pahar cu apa…dupa o vreme, vor incepe sa apara si la adresa lui dunca tot felul de sesizari penale si nu numai. politia se va preface a cerceta vreo doi ani de-acu-ncolo, dupa care nenea procurorul va emite o rezolutie de genul „faptelor descrise le lipsesc elementele constitutive ale infractiunilor de furt,fals,inselaciune si in baza art.10,al.(1),lit.d),cod procedura penala, dispun neinceperea urmaririi penale”. avem astfel de situatii care ne obliga sa ne intrebam:-exista sau nu, in judetul hunedoara autoritati ale statului de drept ? eu unul m-am convins ca …NU EXISTA.

Comentariile sunt închise.