Cazul copiilor găsiți sub influența drogurilor la școală nu este singular. O spun și
profesorii și inspectorii școlari, iar asta impune măsuri și activități mai intense. Asta, pentru că și la această școală abia au avut loc informări și seminarii, dar fără vreun rezultat. Copiii s-ar putea alege chiar și cu nota la purtare scăzută.

Trei copii au fost găsiți sub influența drogurilor la Școala Gimnazială nr 7 din Petroșani, iar ancheta a arătat că profesorii de acolo au știut ce să facă și au gestionat corect situația. Au sunat la salvare și la poliție și, deși doar unul dintre copii se simțea rău, au fost testați și alți doi. Dar asta nu înseamnă că astfel de situații sunt singulare, ci dimpotrivă.
„Din păcate, faptele sesizate se confirmă. Conducerea școlii a luat toate măsurile care s-au impus într-o astfel de situație. Au anunțat incidentul în timp util, a sunat la 112 și a anunțat părinții copiilor. Cu toate acestea se confirmă și ceea ce spun statisticile, și anume, că acest fenomen a ajuns la copii de vârste din ce în ce mai mici, în acest caz, de nivel gimnazial”, spune prof. Maria Ștefănie, inspector general IȘJ Hunedoara.
Copiii vor fi consiliați, atât cei care au consumat, cât și colegii lor de clasă. Școala și-a asumat acest rol și tinerii din clasele a VII-a și a VIII-a vor purta discuții cu specialiștii antidrog, dar riscă și să se aleagă cu nota scăzută la purtare. „Urmează să verificăm, că nu s-a încheiat raportul și vom afla și măsurile ce vor fi luate”, mai afirmă inspectorul Maria Ștefănie.
Se va reactualiza planul de măsuri din școală, dar și în alte școli. Nu este un fenomen de neglijat și se știe că sunt astfel de probleme peste tot. Așa că, în toate școlile vor avea loc discuții cu specialiștii, pe aceste teme.
Diana Mitrache