11_siteResponsabilii din Primãria Petrosani si cei de la Consiliul Judetean Hunedoara se întâlnesc miercuri pentru a discuta problema câinilor fãrã stãpân.

Serviciul de ecarisaj, la nivel judetean, a fost preluat de Consiliul Judetean Hunedoara, iar acesta va gestiona problema câinilor fãrã stãpân.

Desi a fost înfiintatã încã de anul trecut, asociatia care se ocupã de problema maidanezilor a avut de rezolvat mai multe probleme de ordin tehnic, inclusiv de achizitionare a masinilor speciale pentru hingheri si de amenajare a adãposturilor pentru animalele strânse de pe stradã. Numai cã, sincopa între înfiintarea serviciului judetean si functionarea lui propriu – zisã a dus la înmultirea numãrului animalelor fãrã stãpân de pe strãzile Petrosaniului, spre nemultumirea localnicilor care au reclamat aceastã situatie.

„Noi vom colabora cu Consiliul Judetean Hunedoara si vom pune la dispozitia serviciului judetean toatã logistica de care dispunem, asa încât sã rezolvãm pe cât posibil aceastã problemã a câinilor fãrã stãpân”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Carmen Cosman