Statiunea Parang a fost rezervata in acest week-end doamnelor si domnisoarele iar cabanierii le-au pregatit sarbatoritelor petreceri, plimbari cu snowmobilul si o competitie de schi.

400Sute de turisti au urcat in Statiunea Parang de langa Petrosani unde a fost mare petrecere dedicata mai ales femeilor. Ba chiar s-a pus la cale si o cupa a martisorului iar participantele au fost premiate inclusiv cu cate un martisor. Printre probe a fost si una de schi extrem sau mai bine spus de sarituri la trambulina. Sarbatoritele au fost cele care au propus proba pentru a arata ca nu doar barbatii pot face spectacol. Petrecerea din cabana a fost insa punctul forte al evenimentului iar sarbatoritele au aratat ca stiu sa se distreze pana spre dimineata. Dupa chef doamnele si domnisoarele din Parang au fost scoase la plimbare in masiv cu snowmobilul. Cele care au avut curaj si-au putut arata indemanarea in a struni motoarele intr-un concurs de snowmobile, unic in masiv. „Ne bucuram ca s-a organizat pentru noi o competitie de schi in Statiunea Parang. A fost si o intrecere cu bobul pentru cine nu stapaneste schiurile si totul a decurs foarte bine. Un concurs reusit si speram sa se tina in fiecare an”, a spus Dana, una dintre medaliate la Cupa Martisor. Cabanierii se pregatesc pentru o alta competitie devenita traditie in Parang. „Avem Cupa Aerociudatilor peste doua saptamani. Speram sa vina cati mai multi turisti pentru ca zapada este buna de schi si concursul se lasa cu petreceri de pomina, ca si in anii trecuti”, a spus Stelian Zanet, organizatorul competitiilor din Parang.

In statiunea de schi de langa Petrosani au fost in week-end aproape 1000 de turisti, iar cei mai multi au ales Parangul pentru ca nu este aglomeratie iar preturile la cazare au fost micsorate substantial de catre cabanieri.

Maximilian Ganju